Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICE – Obvinění převzala žena i její pomocníci… 

Obvinění pro trestné činy krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si v uplynulém týdnu převzala 25letá žena ze Štětí. Obviněná má bohatou trestní minulost a za několik případů nezákonného jednání, kterého se dopouštěla na území města Štětí v období od listopadu 2013 do současnosti, jí nyní hrozí až tříleté vězení.
Na konci roku 2013 nejméně ve dvou případech vnikla za použití násilí do chodby obytného domu a odcizila různé pečivo za více než 2 tisíce korun.
Dále při návštěvě nákupního střediska v centru města odcizila z volně přístupného stojanu celou roli ubrusové látky.
V dalším případě vnikla neuzamčenými dveřmi do ubytovacího zařízení a z pokoje, kde spal poškozený, odnesla cennosti za více než 2 tisíce korun.
Na její konto byla připsána také kapesní krádež v jedné ze štětských restaurací, kde okradla hosta, kterému neváhala sáhnout do kapsy ošacení pro peněženku. Poškozený muž svou peněženku poté nalezl odloženou opodál, ale chyběla mu v ní finanční hotovost 35 tisíc korun. V tomto případě se ženštině podařilo přemluvit obsluhu, která za úplatu vymazala záznam z bezpečnostní kamery, který by jí mohl prozradit. Obvinění pro trestný čin nadržování si proto převzala také obsluha restaurace dvě ženy a jeden muž. Za „pomoc“ obviněné jim hrozí v případě soudem uznané viny až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Byl to podvodník?
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 24letému muži ze Štětska, který prostřednictvím inzertních internetových stránek nabízel k prodeji fotoaparát v hodnotě 8 tisíc korun. Poškozenému, který o něj projevil zájem, zaslal však přístroj jiné značky v maximální hodnotě 1500 korun. I přes opakované reklamace slibovaný fotoaparát ani finanční prostředky poškozený neobdržel. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin podvod, vyšetřování nadále pokračuje.

Svítil zadarmo
Kdo připojil elektrický kabel mimo měřící zařízení a přiváděl po dobu šesti měsíců neoprávněně elektřinu do rodinného domu na Roudnicku, zjišťují nyní policisté z místního oddělení. Přesná výše škody a stanovení pachatele je předmětem dalšího šetření. Pro trestný čin krádeže hrozí neznámému pachateli až dvouleté vězení.

Další zprávy vyjdou v pondělí 7. července 2014.

Litoměřice, 27. 6. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem