Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spadla klec

Český Krumlov – Českokrumlovští kriminalisté obvinili z porušování domovní svobody, z krádeže a z poškození cizí věci dva pachatele (18, 20). (Hlasová schránka 974 232 116) 

Ti společně, po předchozí domluvě v březnu letošního roku vnikli do rekreační chaty v Bližší Lhotě na Českokrumlovsku. Tu prohledali a odcizili z ní set-top-box, přímočarou ruční pilu, dalekohled turistický, dámskou a pánskou vestu fleece, sluneční brýle, několik lahví alkoholu, laserový dálkoměr a dva historické šermířské kordy.
 
Vnikli také do kůlny u chaty, odkud odnesli motorovou pilu, sekeru Fiskars a poté ve vnitřních prostorách chaty a kůlny rozlili celkem 10 litrů benzinu, do studny naházeli různé stromky, betonový kryt studny a baterie, čímž majitelce objektu způsobili celkovou škodu na odcizených věcech ve výši nejméně 17 tisíc korun a poškozením chaty a jejího příslušenství škodu ve výši dalších nejméně 13 tisíc korun.
 
V průběhu měsíce března 2012 vnikli také do rekreační chaty v osadě Přední Zvonková. Tu prohledali a odcizili odtud nejméně dva klíče vnitřních dveří, dva klíče od vnitřních dveří včetně zámků, několik kuchyňských nožů, ruční šlehač, mikro systém Sony CMT, set-top-box, řezačku dlaždic, soupravu Gola klíčů, sadu 52 klíčů, sadu trubkových klíčů, dvě zámková kování, dva klikové mechanismy na dveřní zámky, různé dílenské nářadí, prodlužovací kabel, instalatérská těsnění, koště, batoh, čepici a vodovodní kohoutky, přičemž ve vnitřních prostorách chaty poškozovali zařízení objektu. Majiteli chaty způsobili svým řáděním celkovou škodu na odcizených věcech nejméně ve výši asi 9 tisíc korun a poškozením chaty a jejího příslušenství škodu ve výši nejméně 20 tisíc korun.
 
V dubnu 2012 večer vstoupili na oplocený pozemek patřící k rodinnému domu v Bližší Lhotě. Vypáčili prostřední vstupní dveře do hospodářského stavení, kde však nic neodcizili, neboť se zde nenacházely žádné cenné věci, a z místa následně odešli. Majitelce způsobili škodu na poškozených dveřích ve výši nejméně 200 Kč.
 
V červenci 2012 na parkovišti pod kostelem v osadě Zadní Zvonková, po rozlomení zámku, odcizili z nosiče jízdních kol, umístěném na vozidle Škoda Fabia dvě jízdní kola, čímž poškozenému majiteli způsobili celkovou škodu na odcizených kolech ve výši nejméně 25 000 Kč.
 
Celková škoda se tak díky řádění těchto dvou mladíků vyšplhala na částku přesahující 85 tisíc korun.
 
Na základě výborné práce policistů a kriminalistů bylo proti oběma mladíkům zahájeno včera v úterý 11. září 2012 trestní stíhání, které si téhož dne převzali. Vyšetřování obviněných bude probíhat na svobodě.
 
 
por. Bc. Michaela Svobodová, pcrckpis@mvcr.cz
12. září 2012

vytisknout  e-mailem