Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Spadla klec

Policisté dopadli pachatele několika vloupání do prodejny smíšeného zboží v Bordovicích. 

Novojičínským kriminalistům se podařilo zjistit a dopadnout pachatele celkem šesti případů vloupání do jedné prodejny v Bordovicích. Jako pachatel skutků byl zjištěn jednašedesátiletý muž z Ostravy, který se policistům k činům doznal.
Pachatel k bordovické prodejně jezdil na jízdním kole z Kopřivnice, kde se momentálně zdržoval. K prvnímu případu vloupání došlo v polovině října minulého roku. Tehdy si pachatel po násilném vniknutí z prodejny odnášel potraviny a cigarety různých značek. Celková škoda poškozením a odcizením se vyšplhala přes 60 tisíc korun. Prodejnu stejným způsobem, již po zavírací době, navštívil ještě pětkrát, a to v březnu červenci, srpnu a září letošního roku. Ve všech případech z prodejny převážně odcizil  cigarety. Naposledy do prodejny vnikl dne 26. října ve večerních hodinách. V tomto případě do prodejny nevnikl a jen rozbil výlohu prodejny za šest tisíc korun. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, přesáhla částku 158 tisíc korun. Trestní stíhání pachatele je vedeno na svobodě.


Stalo se …


Omezování osobní svobody

V neděli 1. listopadu okolo čtvrté hodiny nad ránem došlo v jedné restauraci ve Studénce k trestnému činu omezování osobní svobody. Neznámý pachatel v místnosti s hracími automaty, přiskočil zezadu k číšnici, kterou chytil ze zadu kolem krku a v ruce držel nůž. Poškozená se pachateli vysmekla a utekla do prostoru restaurace, kde seděli hosté. Pachatel poté z restaurace utekl. K zranění poškozené ani ke škodě na majetku nedošlo.


Majitelka přišla o své vozidlo

Neznámý pachatel odcizil v době od 29. do 31. října v Kopřivnici na parkovišti ulice Česká osobního motorového vozidla BMW 330 D. Pachatel s vozidlem v hodnotě přes dvě stě tisíc korun z místa odjel a bez souhlasu majitelky jej do současné doby neoprávněně užívá. Policisté po vozidle již vyhlásili pátrání a případ šetři jako trestný čin neoprávněného užívání cizí věci.


Nádobu nedodal a kontaktu s poškozeným se vyhýbá

Kopřivničtí policisté prošetřují případ podvodu, ze kterého je podezřelý 43letý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Podezřelý měl na konci června letošního roku převzít od poškozeného finanční hotovost ve výši téměř padesáti tisíc korun na dodání do akumulační nádoby pro stavbu rodinného domku. Podle smlouvy o dílo měl akumulační nádobu Turbo 3001 dodat do 15. července na parcelu ve Štramberku, kterou do dnešního dne nedodal a kontaktu s poškozeným se vyhýbá.


Poškozené dveře prodejny

Neznámý pachatel v neděli 1. listopadu krátce po půlnoci poškodil dveře prodejny ve  Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Horní. Pachatel pravděpodobně úderem nohy rozbil skleněnou výplň bezpečnostních dveří prodejny a způsobil společnosti škodu za patnáct tisíc korun. Policisté po pachateli trestného činu poškozování cizí věci intenzivně pátrají.


Krádež sekačky z areálu hřiště

V noci na 1. listopadu se vloupal neznámý pachatel do plechové garáže v areálu fotbalového hřiště v Kopřivnici, místní části Vlčovice, sloužící jako sklad nářadí. Pachatel z něj odcizil malotraktor na sekání trávy. Poškozené organizaci tak pachatel způsobil škodu odcizením za sto tisíc korun.


Krádež bagru

Neznámý pachatel odcizil v noci na 30. října v Hodslavicích odstavený pracovní stroj, kdy se jednalo o bagr Volvo BL 71. Pracovní stroj v hodnotě milion čtyři sta tisíc korun byl odstaven u hlavní silnice I/57, která prochází obcí. Policisté po pachateli krádeže a odcizeném stroji usilovně pátrají.


Vloupání do benzínové čerpací stanice

V neděli 1. listopadu nad ránem vnikl do prodejny čerpací stanice ve Studénce na ulici Butovická neznámý pachatel. Z objektu odcizil několik kusů krabiček cigaret různých značek a láhve alkoholu. Pachatel způsobil škodu poškozením v předběžné výši osm tisíc korun a odcizením přes pět tisíc korun.


Krádež pohonných hmot

V areálu garáží na ulici Paleckého v Novém Jičíně odcizil neznámý pachatel pohonné hmoty za téměř osm tisíc korun. Doposud neznámý pachatel překonal uzamčená víčka dvou palivových nádrží vedle sebe zaparkovaných nákladních motorových vozidel Volvo, ze kterých následně odcizil motorovou naftu. Novojičínští policisté případ prošetřují pro trestný čin krádeže.


Nález munice

V neděli 1. listopadu v odpoledních hodinách byl policistům oznámen nález munice v Bílovci, části Výškovice. Munice byla nalezena v lesním porostu ve směru na obec Hlubočec u hájenky. Po příjezdu pyrotechnické služby bylo zjištěno, že se jedná o nevybuchlou, funkční hlavici pancéřové pěsti německé výroby z druhé světové války. Pyrotechnik si munici na místě převzal a odvezl k její likvidaci.

vytisknout  e-mailem