Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Spadla klec

Ostrava - zábřežští policisté zadrželi mladého muže přímo při činu. 

Spadla klec
 
 Ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody obvinili kriminalisté třiadvacetiletého mladíka z Ostravy Hrabůvky.
 
Mladý muž se od poloviny prosince loňského roku do poloviny ledna roku letošního vloupal do čtrnácti sklepních kójí v pěti domech v Hrabůvce. Při svém tažení navštívil sklepy v bytových domech na ulicích Aviatiků, Dr. Martínka, Březinova, Horní a U Prodejny. Z nich kradl především jízdní kola, ale nepohrdnul ani zavařeninami – odcizil 120 sklenic s touto pochutinou. Z většiny sklepů ovšem nic neodcizil, škodu však způsobil poškozením zámků a dveří. Při poslední akci dne 16. 1. 2013 kolem třiadvacáté hodiny však spadla klec. Mladík byl zadržen zábřežskými policisty přímo ve sklepní kóji jednoho z domu na ulici Horní. Výmluvou, že se přišel jen ohřát a vyspat se, se nenechali zkušení policisté oklamat. Zvláště, když v jeho batohu nalezli nejrůznější nástroje, velice usnadňující násilné vstupy do zamknutých a zabezpečených prostor.
Po zadržení byl okamžitě eskortován na oddělení a následně byl umístěn v policejní cele. Celkově způsobil škodu ve výši 19 000 korun. Po vyslechnutí obvinění z výše uvedených trestných činů byl propuštěn na svobodu.
Trestní zákon stanoví za tato protiprávní jednání až dvouletý trest odnětí svobody.  

vytisknout  e-mailem