Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICE – Dealer drog dopaden; Malovat už nebudou; Bohatý lup 

Litoměřičtí kriminalisté v sobotu zadrželi dealera drog. Jedná se o 36letého muže z Lovosic, který od začátku roku 2011 do současné doby denně prodával, ale i dával zdarma dalším osobám drogu pervitin. Při domovní prohlídce u tohoto muže byla zajištěna krystalická látka, která obsahovala metamfetamin. Zatím bylo prokázáno, že muž prodal množství drogy minimálně za 15 tisíc korun.
Muž byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a v současné době je umístěn ve Vazební věznici v Litoměřicích. Za nezákonnou činnost ho může postihnout až desetiletý trest odnětí svobody.
 

Malovat už nebudou
Na vandaly měli políčeno policisté v Roudnici nad Labem. Z důvodu opakující se trestné činnosti v této oblasti se na neznámé pachatele připravili a akce byla úspěšná. Dopadli dva mladíky ve věku 22 a 24let, kteří si pro svou tvořivost vybrali nesprávné objekty. Chodili vylepšovat vzhled vagónů odstavených na nádraží. V nočních hodinách ze soboty na neděli byli dopadeni, právě když se pomocí barev a sprejů snažili zdokonalit vzhled odstaveného železničního vagónu. Policisté jim sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Mladí umělci mohou být za svou tvořivost potrestáni odnětím svobody až na jeden rok.
 

Bohatý lup
Do rekreační chaty v zahrádkářské kolonii u Terezína se vloupal v průběhu měsíců února a března neznámý pachatel. Po prostříhání oplocení vnikl násilným způsobem do chaty, odkud odcizil videorekordér, matrace a další věci. Dále z přilehlé dílny odnesl křovinořez, motorové pily a elektrocentrálu. Majitel chaty vyčíslil hmotnou škodu na 32 tisíc korun. Terezínští policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a krádeže vloupáním.
 

Snadná kořist
Na svou lehkomyslnost doplatil v sobotu majitel jízdního kola ve Štětí. Při nákupu v centru města kolo ponechal nezajištěné ve vestibulu prodejny. Toho využil neznámý lapka, který si jízdní kolo v hodnotě 7 tisíc korun přivlastnil. Po pachateli krádeže policisté pátrají.
 

S alkoholem a bez papírů
Usedl za volant osobního vozidla v pondělí ve večerních hodinách 42letý muž z okresu Litoměřice. Posilněn alkoholem daleko nedojel. Na silnici III.třídy v obci u Liběšic při otáčení narazil do zídky, kde vozidlo zůstalo zaklíněno až do příjezdu policie. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče pozitivní s výsledkem 1,95 promile. Další kontrolou policisté zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel a navíc má platný zákaz řízení. Kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Může být potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.
 

20. 3. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem