Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICE – Pomohl svědek; Přišla o peněženku; Okraden při zábavě 

Na sklonku uplynulého týdne napomohla lovosickým policistům všímavost jednoho z místních občanů k dopadení sběračů železa. Dva muži z Lovosic ve věku 32 a 22let přemisťovali železný materiál ze soukromého objektu do výkupny druhotných surovin. Při této činnosti byli zadrženi i se svou kořistí. Část odcizených věcí byla zajištěna sběrně. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že starší ze zlodějů toho má na svém kontě vícero. Pro obdobnou trestnou činnost byl v nedávné době odsouzen, a proto si ve vězení pobude déle než jeho společník.
 

Přišla o peněženku
Sobotní nákup se nevyplatil 55leté ženě z Podřipska. V roudnickém nákupním centru si při vybírání pečiva odložila peněženku na prodejní regál. Pokračovala ve vybírání zboží, a když si na svou peněženku po několika minutách vzpomněla, bylo pozdě. Neznámý lapka si mezitím peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady přivlastnil. Policisté po neznámém pachateli pátrají a věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Okraden při zábavě
V neděli v časných ranních hodinách byl okraden návštěvník jedné roudnické diskotéky. Šel se bavit a přišel o peněženku s finanční hotovostí a veškerými osobními doklady. V nestřeženém okamžiku mu peněženku ze zadní kapsy kalhot vytáhl neznámý lapka. Po totožnosti neznámého zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Pro nářadí do vozidla
Neznámý pachatel vnikl o víkendu do osobního vozidla zaparkovaného před domem v Litoměřicích. Násilným způsobem překonal zámek dveří vozidla a odcizil zde uložené elektrické a motorové nářadí. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 34 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

11. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem