Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO - Osmadvacetiletý mladík z Kladna byl obviněn z přečinu poškození autorského práva, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

V roce 2015 tento mladý muž nabízel na internetovém aukčním portálu prostřednictvím zveřejněné aukce k prodeji herní konzoli SONY PLAYSTATION 3 SLIM, společně s příslušenstvím a blíže nespecifikovaným zařízením, které slouží k přímému cílenému překonání ochrany výrobce herních konzolí proti užití tzv. pirátských médií a umožňuje spouštění nelegálních rozmnoženin CD/DVD s různým herním softwarem a podle dosud zjištěných skutečností nejméně v jednom případě.

Konkrétně kriminalisté oddělení hospodářské kriminality zajistili, že 1. září loňského roku prodal a následně zaslal prostřednictvím dobírkové zásilky jeden kus herní konzole SONY PS3 s výše uvedeným příslušenstvím za částku 5.000,- Kč.

Tímto jednáním neoprávněně zasáhl do práv autorů k jejich dílu, tedy do práva autorského, neboť úmyslně nabízel k prodeji a následně rozšiřoval pomůcky určené k odstranění, vyřazení z provozu nebo omezení funkčnosti technických zařízení nebo jiných prostředků k ochraně práv a svým jednáním způsobil škodu přesahující částku pětasedmdesát tisíc korun českých.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. dubna 2016

vytisknout  e-mailem