Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICE – Navštěvovali zazimované chaty; Kapesní zloděj; Pro železo na hřbitov 

Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 53letému muži ze Štětska, který v prosinci 2013 navštěvoval rekreační objekty bez vědomí jejich majitelů. V chatové oblasti u Štětí vnikl násilným způsobem do tří rekreačních objektů a přivlastnil si zde uložené věci. V jedné z chat se dokonce zabydlel a přemístil tam různé předměty, které ukořistil v okolních chatách. Podobné činnosti se věnoval také na Roudnicku v chatové oblasti zvané „Slavín“, kde mu již v nezákonné činnosti pomáhal 31letý muž z Litoměřic. Společně vnikli za použití násilí do tří rekreačních objektů a odcizili vše, co mohli zpeněžit. Utržené finanční prostředky poté užili pro svou potřebu. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Obvinění pro trestné činy porušování domovní svobody a krádeže vloupáním si 31letý Litoměřičan převzal a je stíhán na svobodě. Za 53letým mužem ze Štětska putovalo obvinění do vězení, kde si již odpykává trest za jinou trestnou činnost.
 

Kapesní zloděj
Trpkou zkušenost si odnesl mladý muž tuto neděli z centra Libochovic. Pravděpodobně si ho vyhlédl neznámý kapsář, který mu v nestřeženém okamžiku odcizil ze zadní kapsy kalhot peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Mladík vyčíslil škodu na více než 3 tisíce korun. Po neznámém lapkovi nyní pátrají libochovičtí policisté.
 

Pro železo na hřbitov
Ze střechy objektu jednoho hřbitova na Lovosicku zmizelo na sklonku uplynulého týdne měděné oplechování. Sběrači kovů se nezastaví před ničím a ze střechy objektu odnesli i stožár a křížek, který byl z ušlechtilého kovu. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 20 tisíc korun a po pachateli i odcizených věcech policisté pátrají.
 

Další zprávy vyjdou ve čtvrtek 17. dubna 2014.
 

Litoměřice, 15. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem