Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spadla klec

Prachatice – Strunkovice nad Blanicí – Do třetice všeho dobrého určitě neplatí pro podezřelého z krádeže nafty, kterého policisté při jeho třetí akci zadrželi přímo na místě činu. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Netoličtí policisté sdělili podezření 58letému muži ze Strakonicka z přečinu krádeže. Podezřelý odcizil během uplynulých dvanácti dnů celkem 600 litrů motorové nafty z pracovních strojů a nákladních vozidel, která byla zaparkována na volně přístupném staveništi u rybníka v obci Strunkovice nad Blanicí, část Protivec. Jeho nelegální výpravy se odehrály celkem třikrát, bohužel pro podezřelého, byl totiž při té poslední chycen přímo na místě činu netolickými policisty, a to v neděli ve tři hodiny ráno. Muž putoval rovnou do policejní cely, kde musel setrvat až do doby sdělení podezření. Svým protiprávním jednáním způsobil poškozené organizaci škodu za více jak 16 000 korun.

Netoličtí policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení, proto se podezřelý bude ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.  

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

6. července 2016

vytisknout  e-mailem