Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO – Recidivista dopaden přímo při činu. 

V minulých dnech zadrželi kladenští policisté přímo při vloupání do kůlny v Kladně v ulici Antonína Dvořáka pětatřicetiletého muže z Kladna. Majitele nemovitosti na nezvanou návštěvu upozornil alarm, a proto na místo přivolal Policii ČR.

Policisté oddělení hlídkové služby podezřelého umístili po provedení procesních úkonů do policejní cely, kde si následně vyslechl obvinění pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a následně putoval do vazební věznice.

V hledáčku kriminalistů byl tento muž již delší dobu. Operativním šetřením bylo zjištěno, že výše zmiňovaný pachatel kradl na území města Kladna v rodinných domech a v přilehlých kůlnách a garážích během celého měsíce července 2016 a odcizil věci v hodnotě několika desítek tisíc korun. Dalo by se říci, že kradl všechno, co mu přišlo pod ruku. Z domu v ulici M. Horákové odcizil například železný kříž se soškou Ježíše Krista, v Šulcově ulici zmizely z rodinného domu mobilní telefony. V Unhošťské ulici zcizil z přístěnku u kůlny koloběžku a sekyru, v dílně v Kozinově ulici sebral pracovní nářadí a z betonové zídky a z parapetu u rodinného domu navíc ukradl tři sochy.

Trestné činnosti se navíc dopouštěl i přesto, že byl v dubnu 2016 Okresním soudem v Kladně za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Nyní mu, za výše uvedené trestné činy hrozí trest odnětí až na tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
8. srpna 2016

vytisknout  e-mailem