Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spadla klec- recidivista zadržen

České Budějovice - Písek - Precizní práce českobudějovických policistů a píseckých kriminalistů se opět potvrdila.  

Dalším mimořádným úspěchem se mohou pochlubit českobudějovičtí policisté.
Uplynulou sobotu, krátce po jedné hodině odpolední, nerespektoval řidič osobního vozidla Škoda Forman v Průmyslové ulici v Českých Budějovicích dopravní značku Průjezd zakázán a začal následně ujíždět před hlídkou policistů z českobudějovického oddělení hlídkové služby.V Nádražní ulici vozidlo odstavil a utíkal přes vlakové nádraží směrem k ulici Dobrovodská. Policisté začali okamžitě neznámého muže pronásledovat, kdy jej ve třech případech vyzvali : „ Stůjte, jménem zákona “ . Prchající muž však na tyto výzvy nereagoval. Z tohoto důvodu použili policisté donucovací prostředek – varovný výstřel a následně s kolegy z Obvodního oddělení Suché Vrbné muže dopadli a zpacifikovali v Plynárenské ulici. V zadrženém muži byl následně zjištěn 32letý muž z Českobudějovicka, pachatel s bohatou kriminální minulostí. V průběhu dalšího prověřování vyšlo najevo, že vozidlo Škoda Forman, které i přes jemu soudem vyslovený zákaz řídil, odcizil uplynulý pátek v Písku.

Po zadržení muže policisté předali kolegům - píseckým kriminalistům k dalšímu prověřování trestné činnosti, kterou měl spáchat. Podezřelý byl umístěn do policejní cely na OOP Písek a v neděli si vyslechl obvinění z majetkových trestných činnů. Jde o dvě vloupání do domů, a to v Písku v ulici Otakara Jeremiáše v únoru letošního roku  a v ulici Hůrka v dubnu, kde měl odcizit šperky.
Písečtí kriminalisté jej dále viní ze dvou vloupání a dvou pokusů o vloupání do garáží v lokalite Za Šarlákem, také v dubnu letošního roku.
Dvaatřicetiletý muž je tak důvodně podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Dnešního dne podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr,cz ,  por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
18.dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem