Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Spadla klec – zloděj aut za mřížemi

Olomouc- Jeho pozornost upoutala vozidla zančky AUDI A6 ALLROAD QUATTRO  

Obviněný z trestného činu Krádež je od včerejšího dne dvaatřicetiletý muž z obce na Frýdecko-Místecku. Po předchozím pátrání po neznámém pachateli krádeže dvou osobních vozidel značky AUDI na Olomoucku, byl ve spolupráci s policisty z Moravskoslezského kraje zadržen dne 28. ledna 2013. Následně provedenou rekognicí bylo prokázáno, že je osobou, která dne 16. 11. 2012 odcizila v areálu společnosti Autocentrum Olomouc s.r.o. vozidlo značky AUDI A6 ALLROAD QUATTRO, šedé metalické barvy a dne 5. 1. 2013 na čerpací stanici pohonných hmot Litovel – Nasobůrky, vozidlo z Autobazaru Martin Truxa stejné značky a barevného provedení.
V obou případech se choval jako zákazník, který má zájem o výše uvedená vozidla. V Olomouci pak poté, co prodejce vozidlo nastartoval a odešel do kanceláře, využil situace a s vozidlem v hodnotě 510 996 korun ujel neznámo kam.
V Litovli pak při zkušební jízdě využil nepozornosti prodejce, který musel do vozidla natankovat benzín a ve chvíli, kdy šel platit, taktéž z místa čerpací stanice ujel s vozidlem za 670 tisíc korun neznámo kam. Vozidla nebyla k dnešnímu dni nalezena.
Policisté muže obvinili a podali návrh na vzetí do vazby. Za jeho podvodné jednání a krádež mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
 

vytisknout  e-mailem