Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spala v hotelu a neplatila

MOST - Žena z Kolína spala v hotelu v Mostě, ale platit nehodlala; Drahé kolo někdo z chodby ukradl 

Někteří lidí jsou skutečně až neuvěřitelně vynalézaví. Mezi ně určitě patří 42letá žena z Kolína. Ta jezdila do Mostu, kde přespávala v hotelu a přitom za nocleh nikdy nezaplatila. A jak se jí to podařilo? Začátkem května si objednala čtyři dvoulůžkové pokoje. Pak přijela sama a pět dní v pokoji přespávala. Zapsala se pod svým jménem a úhradu hodlala provést přes platební kartu, na které neměla peníze, což dobře věděla. Z hotelu po pěti dnech odešla tím způsobem, že klíče na recepci neodevzdala, aby se nemusela dohadovat o placení a odešla tak bez povšimnutí. Svědomí jí zřejmě netrápilo, protože koncem května znovu jela do Mostu a zamířila do stejného hotelu. Tam se ohlásila pod jiným jménem a udala smyšlené číslo platební karty. Zaměstnanci hotelu však číslo prověřili a zjistili, že karta je neplatná. Zašli do pokoje a chtěli nesrovnalosti se ženou řešit. Zeptali se jí i na to, zda náhodou není někým jiným a chtěli její doklad totožnosti. Již měli podezření. Žena však i tuto situaci vyřešila. Udělalo se jí náhle špatně a sama si přivolala sanitu, která ji odvezla do nemocnice. Policejní inspektor na základě výsledků šetření ženě sdělil podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který jí může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Hotel vyčíslil hmotnou škodu na částku přes deset tisíc korun.


 

Lapka ukradl v domě nářadí i mobil

Litvínovští policisté šetří případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Došlo k němu tento týden zřejmě v nočních hodinách v jedné obci na Litvínovsku. Neznámý pachatel vnikl násilím do rodinného domu, ze kterého následně odcizil křovinořez a další nářadí. Vzal i mobil se Sim kartou. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 26 tisíc korun.


 

Nezletilá vzala jiné dívce mobil z kabelky

Mostečtí kriminalisté odložili loupež, která se měla stát ve druhé polovině května v parku na konci města Mostu. Tam jedna dívka, která nedovršila věku patnácti let, měla jiné slečně prohledávat kabelku, ze které jí následně odcizila mobilní telefon v hodnotě vyšší jak dva tisíce korun, se kterým z místa utekla. Před tím se snažila odcizit mobil další přítomné dívce, které se snažila vyndat mobil z kapsy její bundy. Poškozená se však bránila a o mobil nepřišla. Odcizeného telefonu si však dívka nakonec neužila, na místě byli svědci, kteří jí mobilní telefon vzápětí odebrali.


 

Cyklista přišel o nové kolo

Své nové kolo od včerejška postrádá jeden muž z obce na Mostecku. Jel na něm navštívit své příbuzné a kolo uložil na chodbě obytného domu, kde je zabezpečil proti krádeži. I tak neznámý pachatel ve večerních hodinách horské jízdní kolo výrobní značky Scott Scale červeno bílé barvy odcizil. Poškozený majitel odhadl škodu na dvacet tisíc korun a krádež oznámil obrnickým policistům.


 

Odcizené auto se našlo  druhý den o dvě ulice dál

Neznámý pachatel si na jednu noc přivlastnil cizí automobil, který odcizil na parkovišti u jedné mostecké restaurace na sídlišti Zahradní v Mostě. Odcizený vůz značky Hyundai byl nalezen již druhý den. Stál na stejném sídlišti o několik ulic dál a byl nepoškozený. Případ přečinu neoprávněného užívání cizí věci šetří mostečtí policisté.


 

Mařil rozhodnutí, řídil přes zákaz

Až do roku 2013 nesmí řídit motorová vozidla 34letý muž z Mostecka. Přesto ho mostečtí policisté přistihli tento týden v noci za volantem vozidla značky Ford. Hlídka policistů řidiče stavěla v centru Mostu a následným šetřením zjistila, že má vysloven zákaz řízení do ledna roku 2013. Motorista skončil na policejním oddělení, odkud odešel se sdělením podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 31. května 2012


 


 

vytisknout  e-mailem