Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sparta v Liberci vyhrála

LIBERECKÝ KRAJ - Dva její fanoušci skončili v cele. 

V sobotu 7. dubna 2012 proběhlo na stadionu U Nisy fotbalové utkání mezi celky FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Utkání bylo ze strany policie vyhodnoceno jako rizikové a tomu také odpovídalo nasazení pořádkových sil. Sektor hostí obsadilo 1 200 fanoušků hostujícího týmu, z toho tři stovky radikálnějších. Stadion byl na toto utkání úplně vyprodaný.

Utkání skončilo vítězně pro AC Spartu, a to výsledkem 3:1. Po utkání zadrželi pořádkoví policisté dva fanoušky AC Sparta, a ti byli následně umístěni do policejní cely. 23letý mladík pro podezření z loupeže, kdy spolu s dalšími  fanoušky Sparty napadl skupinku fanoušků Slovanu a odcizil jim šálu klubu a další klubové symboly. Jeden z napadených utrpěl lehké zranění. Dalšího, 26letého fanouška Sparty, policisté zadrželi a umístili do policejní cely pro podezření z trestného činu výtržnictví.

V průběhu celého opatření řešili policisté dvanáct přestupkových jednání, zejména narušování veřejného pořádku, za které přestupci zaplatili na pokutách dvanáct tisíc korun. Pokuty udělili policisté i sedmi řidičům za dopravní přestupky, a to ve výši 2 300 korun.

Opatření pro policisty skončilo až v půl dvanácté v noci.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
8. 4. 2012

 

vytisknout  e-mailem