Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sparta vzdala hold

HC Sparta Praha vzdala hold i našim policistům. 

Sedmý ročník tradiční dobročinné akce „Sparta vzdává hold“ proběhl během dvou domácích zápasů, které klub odehrál s Chomutovem a Olomoucí. Touto akcí uctili hokejisté a fanoušci, kterých bylo na každém utkání přes 12 000, práci všech složek integrovaného záchranného systému. Na slavnostním ceremoniálu v úterý 26. 1. 2016 byly představeny hrdinské činy členů Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby a Armády ČR. Výtěžek z akce byl předán na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity, kde budou finance použity pro pozůstalé po zemřelých příslušnících jednotlivých složek nebo na péči a pomoc zraněným z výkonu služby.

„Vážím si aktivity sportovního klubu směrem k příslušníkům složek integrovaného záchranného systému. Samozřejmě jsem také hrdý na oceněné policisty praporčíka Dalibora Peterku a praporčíka Michala Mrázka, kteří prokázali svoji odvahu a profesionalitu při plnění služebních povinností,“ řekl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý, který přišel akci osobně podpořit. Společně s brig. gen. Drahoslavem Rybou, Generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru převzal částku 190. 000 Kč určenou pro Nadaci policistů a hasičů.

Hokejový klub se před sedmi lety inspiroval v zámořské NHL a je jediným hokejovým klubem u nás, který takovou dobročinnou akci pořádá.

Fotografie si můžete prohlédnout také ve fotogalerii.

27. ledna 2016
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

SVH (12)

SVH (12) 

Detailní náhled

SVH (15)

SVH (15) 

Detailní náhled

SVH (10)

SVH (10) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem