Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sparťanští fanoušci měli dostat nářez

Náchodská policie žádnou bitku nedopustila 

Náchodští policisté žádají o informace případné svědky ranního incidentu u Dolan. Dnes ráno po páté hodině na křižovatce silnice číslo 33 a odbočky na Krábčice u dolanského hřbitova stálo přibližně 20 osobních automobilů s polskými registračními značkami. Jak  záhy vyšlo najevo, vozy čekaly na autobusy se sparťanskými fanoušky, vracejícími se z Poznaně po vyhraném vzájemném zápase ve fotbalu.
 
V 5.37 hodin policisté náchodského operačního střediska přijali oznámení řidiče jednoho z autobusů se Sparťany, že jim zablokovala cestu osobní auta s polskými značkami a lidé z nich doráží na autobus. Přitom, jak se dobývali do autobusů, rozlícení výtržníci poškodili přední a boční skla a zrcátka vozidel, žádné osoby však zraněny nebyly. Policie ihned vyslala za autobusy několik uniformovaných hlídek. Autobusy pak za doprovodu náchodské policie pokračovaly až na Poděbrady, kde je hlídky opustily a vrátily se zpět.
 
Mezitím začal na opačné straně stejně důležitý díl policejní práce, zadržení výtržníků. Policejní hlídky se společně s psovody, cizineckou policií a polskými kolegy shromáždili na hraniční čáře v Náchodě a v Meziměstí, kde zastavili a kontrolovali vracející se automobily. Ukázalo se, že některé z osádek u sebe neměly ani potřebné osobní doklady. V současné době stále probíhá dokumentování. Případné svědky, hlavně okolojedoucí řidiče, výše popsaného incidentu žádáme o podání informací na lince 158. Jedná se zejména o kritický okamžik mezi 5:35 a 5:40, kdy osoby z osobních automobilů zaútočily u dolanského hřbitova na autobusy. Za všechny informace, případně záznamy či fotografie z mobilních telefonů, předem děkujeme.
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 8. 2010
Odkazy do noveho okna

Kontrola 1

Kontrola 1 

Detailní náhled

Kontrola 2

Kontrola 2 

Detailní náhled

Kontrola 3

Náchod-Běloves 5. 8. 2010 

Detailní náhled

Kontrola 4

Kontrola 4 

Detailní náhled

Kontrola 5

Kontrola 5 

Detailní náhled

Kontrola 6

Kontrola 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem