Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Špatný životní start

ZLÍNSKO: Čerstvě dvacetiletý muž je už podruhé za mřížemi. 

Hned dva zvlášť závažné zločiny loupež a jednu krádež má na svědomí čerstvě dvacetiletý muž ze sousedního státu, který i přes svůj velmi nízký věk skončil včera ve vazbě poté, co si vyslechl sérii obvinění od komisaře kriminální policie ze Zlína. Z věznice, kam jej soud za stejnou trestnou činnost poprvé poslal už jako osmnáctiletého, ho propustili teprve před měsícem.

V průběhu noci v minulém týdnu napadl šedesátiletého muže, který spal na lavičce. Když chtěl starší muž odejít, udeřil ho do zad, po pádu na zem ho zaklekl a mával mu před krkem zalamovacím nožem. Muže prohledal, ukradl mu mobilní telefon, peníze, a když ho vyrušil kolemjdoucí, z místa utekl.

Stejného muže okradl týden poté znovu. Když ležel v noci z neděle na pondělí na lavičce na autobusovém nádraží ve Zlíně, vytrhl mu zpod hlavy batoh a utekl. Tutéž noc napadl pěstmi čtyřicetiletého muže sedícího na lavičce v jiné části  města ve snaze mu něco odcizit. Ukradl pouze plastový zapalovač a opět utekl. V tu dobu strážníci Městské policie ze Zlína kontrolovali park v centru města a uviděli prchajícího muže, kterého zadrželi a po zjištění bližších okolností přivolali policisty. Policisté mladého recidivistu převezli do policejní cely a ve středu dopoledne po rozhodnutí soudce okresního soudu do Vazební věznice v Olomouci. 

Mladý muž v období jednoho týdne napadl a okradl pravděpodobně ještě další muže bez domova, není proto vyloučeno rozšíření trestního stíhání o další skutky. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

27. července 2023, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Zalamovací nůž

Zalamovací nůž 

Detailní náhled

Lavička na nádraží

Lavička na nádraží 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem