Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spěchej pomalu, obzvláště na ledu

RYCHNOVSKO - Auto na střeše i ve stromě 

Poslední lednový den roku 2013 přinesl rychnovské Skupině dopravních nehod dvě ranní havárie, při kterých řidiči díky vysoké rychlosti ukončili svoji jízdu předčasně a s lehkým zraněním.

V 07:35 byla na rychnovské operační středisko nahlášena první událost. Devatenáctiletá slečna ve voze zn. BMW 318 Coupé jela od Čermné nad Orlicí směrem na Borohrádek. Po projetí pravotočivé zatáčky na rovném úseku zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a povrchu vozovky a na zledovatělé silnici dostala smyk. Ten nezvládla, s autem vyletěla vlevo mimo komunikaci, narazila do stromu, od kterého se odrazila a vůz se převrátil na střechu. Po nárazu byla řidička z místa havárie převezena s lehkým zraněním do rychnovské nemocnice. Alkohol u ní policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie je vyčíslena na 40.000 korun.

Téměř ve stejnou dobu (07:50) se nedaleko odtud stala další havárie. Jednapadesátiletý řidič vozu zn. Škoda SuperB jel z Nové Vsi směrem na Vysoké Chvojno. Při projíždění pravotočivé zatáčky s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a na zledovatělé silnici dostal smyk, který nezvládl. S autem vyjel vlevo mimo komunikaci a svoji jízdu ukončil až nárazem do stromu. I tohoto řidiče záchranáři převezli s lehkým zraněním do rychnovské nemocnice. Dechová zkouška u něj přítomnost alkoholu neprokázala. Škoda této havárie byla odhadnuta na 220.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. února 2013
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

31.1. Čermná nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

31.1. Nová Ves 

Detailní náhled

Rychnovsko

31.1. Nová Ves 

Detailní náhled

Rychnovsko

31.1. Čermná nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem