Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Specializoval se na trafostanice

LITOMĚŘICE – Obvinění putovalo do vazební věznice 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v úterý 33letého muže z Ústecka z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, jeho trestní stíhání probíhá vazebně. Majetkové trestné činnosti se dopouštěl v průběhu roku 2012 po celém okrese Litoměřice a svým jednáním způsobil hmotnou škodu odhadovanou na jeden milion 500 tisíc korun. Tato částka není konečná, neboť vyšetřování nadále pokračuje. Cílem jeho nezákonné činnosti byly především trafostanice, které ve většině případů poškodil a vyřadil z provozu. V několika případech došlo i k přerušení dodávek elektrické energie k odběratelům. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži až osmileté vězení.
 

Peníze bral, kotel nedodal
35letý muž ze Štětska byl podveden neznámým mužem, který mu přislíbil dodání kotle na tuhá paliva. Na účet neznámého muže poslal v polovině měsíce května 2013 finanční zálohu, ale kotle ani navrácení svých financí se nedočkal. Po neznámém prodejci nyní pátrají policisté pro podezření z trestného činu podvodu.
 

Ukradl kabelku a nejen to…
Policistům se podařilo vypátrat a zadržen muže, který počátkem června odcizil kabelku v jedné z roudnických restaurací. Využil nestřeženého okamžiku a ve chvíli kdy se zaměstnanec restaurace věnoval hostům, odcizil jeho dámskou kabelku a volně odložené mobilní telefony. Následným šetřením se ukázalo, že má na svědomí ještě další dva případy. Počátkem května se vloupal do chaty v zahrádkářské kolonii na Roudnicku a odcizil pojezdovou sekačku a různé kovové předměty a nářadí. Dále v polovině května okradl 82letého muže při placení nákupu v prodejně. Seniorovi vytrhnul peníze z ruky při placení nákupu a utekl. Celková škoda je vyčíslena na 17 tisíc korun. Zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

20. 6. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem