Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Specializoval se na vloupání do firem

České Budějovice – Teď spadla klec.  

zloděj za mřížemi
Dalším mimořádným úspěchem se mohou pochlubit policisté z českobudějovického Oddělení hlídkové služby společně s českobudějovickými kriminalisty.
Českobudějovickým „hlídkařům„ se v samém začátku uplynulého pondělí, krátce po jedné hodině ranní, podařilo v Pekárenské ulici v Českých Budějovicích zadržet pachatele, který se jen několik minut před zákrokem strážců zákona, vloupal do objektu firmy v Jírovcově ulici. V podezřelém muži byl následně zjištěn 32letý recidivista, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen a potrestán. Jeho poslední „výprava“ se mu ale stala osudnou.
V průběhu dalšího intenzivního prověřování veškerých poznatků a indicií následně českobudějovičtí kriminalisté zjistili a prokázali, že podezřelý muž má v období od konce října do současné doby na svědomí nejméně 9 krádeží vloupáním do firem a restaurací v Českých Budějovicích. Terčem jeho zájmu v objektech byla především finanční hotovost a elektronika. Celková způsobená škoda, včetně škody vzniklé poškozením, se odhaduje na nejméně 46 000 korun.

Od včerejšího dne čelí 32letý recidivista trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Státnímu zástupci byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soudce návrh na vzetí 32letého muže do vazby akceptoval.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
20. prosince 2012
 

vytisknout  e-mailem