Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Specializoval se na vozidla

LITOMĚŘICE – Hrozí mu až pětileté vězení; Telefonovat nechtěl; Spravedlnosti neutekl 

Zhruba desítku případů majetkové trestné činnosti má na svědomí 28letý muž Roudnice nad Labem. Specializoval se především na krádeže cenností z osobních vozidel, ale má na svědomí i krádež jízdního kola či vniknutí do obydlí. Trestnou činnost páchal od konce května tohoto roku až do současné doby především v oblasti Roudnicka a nezákonným jednáním způsobil škodu odhadovanou na 94 tisíc korun. Z rukou kriminalistů si převzal obvinění pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný je vyšetřován na svobodě.
 

Telefonovat nechtěl
V pondělí v odpoledních hodinách oslovil neznámý muž v Roudnici nad Labem na ulici seniora pod záminkou, že potřebuje telefonovat. Dobrosrdečný 64letý muž mu zapůjčil svůj mobilní telefon. Situace se však v okamžiku změnila. Neznámý telefonovat nechtěl, půjčený mobil si schoval do kapsy a dal se na útěk. Měl však smůlu, neboť v té rychlosti vytrousil svůj občanský průkaz. Ještě téhož večera byl 32letý muž z Podřipska vypátrán a předveden na místní oddělení pro podezření z trestného činu krádeže. Policisté zjistili, že zákon neporušil poprvé a za své jednání tak může očekávat vyšší trest.
 

Spravedlnosti neutekl
Útěkem se chtěl o víkendu zachránit 37letý muž z Litoměřicka, když byl v litoměřickém nákupním centru za pokladnami osloven zaměstnanci, aby předložil obsah svého zavazadla s podezřením na krádež zboží. Snažil se proskočit skleněnou výplň uzavřených vstupních dveří, což se mu však nepodařilo a proto následně dveře násilím rozevřel a z místa utekl. Policisté na základě místní znalosti podezřelého muže v následujících dnech vypátrali a ten se k činu doznal. Poškozením skleněné výplně dveří způsobil 8 tisícovou škodu.
 

25. 6. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem