Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Speed Marathon 2019 v Královéhradeckém kraji

KRAJ - Policisté zkontrolovali téměř 300 vozidel. 

Čtyřiadvacet hodin trvající akce evropského formátu SPEED MARATHON 2019 se uskutečnila dne 3. dubna 2019 i v Královéhradeckém kraji. Policisté zde zkontrolovali celkem 299 vozidel a zjistili 156 přestupků, z nichž 121 se týkalo porušení rychlosti. 

Po páté hodině ranní naměřili policisté u jednoho cizince jedoucího ve vozidle AUDI v obci Chvaleč Petříkovice rychlost 96 km/h. Opakovaná dechová zkouška prokázala v dechu řidiče přítomnost alkoholu. Řidič dál v jízdě pokračovat nesměl. Za spáchané přestupky uhradil kauci ve výši 10 tisíc korun, a to z důvodu existence reálné obavy, že by se nedostavil k projednání spáchaného přestupku ke správnímu orgánu.

SPEED MARATHON 2019 - D11SPEED MARATHON 2019 - D11


Po osmé hodině večerní byla dálničními policisty na svěřeném úseku D11 jednomu řidiči naměřena rychlost 205 km/h. Jedná se o nejvyšší naměřenou rychlost v rámci letošní akce SPEED MARATHON v našem kraji. Událost byla k dořešení předána správnímu orgánu. 


por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
4. dubna 2019

-------------------------------------------------------------------------

Královéhradečtí policisté se 3. dubna 2019 připojí k celorepublikové dopravně-bezpečnostní dopravní policieakci zaměřené na dodržování rychlostních limitů. Akce je pořádána organizací TISPOL a jejím hlavním cílem je preventivně působit na řidiče motorovových vozidel, snížit dopravní nehodovost a naopak zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.

Do kampaně je zapojena také veřejnost, protože právě občané předávali policistům cestou webového portálu www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon tipy a doporučení na místa, která ze svého pohledu vnímají jako riziková v souvislosti s nedodržováním maximální povolené rychlosti. Policisté následně lokality, které obdržely nejvíce doporučujících hlasů, zařadili do schématu dopravně-bezpečnostního opatření a budou na nich kontrolovat dodržování rychlostních limitů. Zmíněné formy zpětné vazby od veřejnosti si policisté váží a jsou za ni rádi, protože významně pomůže s naplněním hlavní myšlenky celého projektu - snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.

Seznam míst, kde bude probíhat měření rychlosti naleznete v příloze této zprávy.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
2.4.2019; 14:45 hod.
 

vytisknout  e-mailem