Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Spiderman" z Ostravy

Ostravsko - obviněný se do objektu dostal přes střechy sousedních domů 

spiderman_ilustr2.jpgOstravský policejní komisař sdělil v uplynulých dnech obvinění třiatřicetiletému muži z Ostravy hned pro spáchání tří přečinů, a to přečinu krádež, přečinu porušování domovní svobody a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný se celkem ve čtyřech případech v průběhu jednoho měsíce od konce května do konce měsíce června letošního roku vloupal do objektů v Moravské Ostravě. Jeho pozornosti neunikly jak komerční provozovny, tak také jeden byt. Ve dvou z těchto případů se do objektu dostal přes střechy sousedních domů a následné vytlačení oken. Poté co se mu toto podařilo, do objektu vnikl a odcizil zde především drobnou elektroniku, výpočetní techniku, mobilní telefony nebo i osobní doklady poškozených. Klíčovou pro objasnění případů byla práce ostravských kriminalistů. Skutky se jim podařilo objasnit na základě operativního šetření, místní a osobní znalosti a také vyhodnocení modu operandi, kdy zjistili, že se muž obdobných skutků dopouštěl již v minulosti.
Svým jednáním způsobil již desetkrát trestaný recidivista škodu v celkové výši dosahující téměř částky sto dvacet tisíc korun. V případě, že bude obviněný uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.


 
por. Bc. Richard Palát
komisař   |   29. 6. 2017

vytisknout  e-mailem