Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Špindlerovský víkend

TRUTNOVSKO - Jarní prázdniny jsou v plném proudu a zloději o sobě dali opět vědět! 

Dvě turistky přišly během sobotního odpoledne o své šperky, finanční hotovost a sluneční brýle v hodnotě přesahující 284 tisíc korun. Dosud neznámý nenechavec jim všechny cennosti odcizil z jejich pokoje v jenom místním hotelu. Případ řeší policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody, za který hrozí pachateli až pět let ve vězení.

Ze soboty na neděli 14. února 2016 se dosud neznámý zloděj vloupal do jedné restaurace v hotelu ve Špindlerově Mlýně, odkud odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí a kasírtašku. Majitel vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Případ řeší policisté pro podezření za spáchání přečinu krádež, za který hrozí dva roky vězení. 

Další případ, který policisté ve Špindlerově Mlýně řešili, se stal při snídani v jednom místním ubytovacím objektu. Padesátiletý muž si odložil bundu s finanční hotovostí 20 tisíc korun na věšák a během necelé hodiny o své úspory přišel. I tomuto pachateli hrozí dva roky vězení za krádež.   

lyžařilyžaři
Pětačtyřicetiletá lyžařka si po dni na svahu opřela své lyže Blizzard modro-červené barvy u spodní stanice jedné lanové dráhy ve Špindlerově Mlýně. Společně s rodinou si zašla do bufetu na občerstvení a lyže byly ty tam. Škodu vyčíslila na 4 tisíce korun a případ muži zákona zadokumentovali jako přestupek proti majetku. 

Dopravní policisté během víkendu ve Špindlerově Mlýně odhalili pět přestupců pod vlivem alkoholu. Dva z nich přišli o řidičský průkaz a ještě jim byla uložena kauce v celkové výši 30 tisíc korun.

Policisté obvodního oddělení ve Špindlerově Mlýně v sobotu odpoledne řešili řidiče pod vlivem drog. Druhý obdobný nešvar odhalili policisté ve Vrchlabí krátce po půlnoci 14. února 2016. Oba řidiči měli pozitivní test na drogy.

Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby nedávali zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Myslete na to, že krádež ať již lyžařského vybavení či jiných věcí, které ponecháte bez dozoru ve střešních boxech či zavazadlových prostorech svých vozidel, jsou pro náhodné zloděje snadným cílem.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
15. 2. 2016, 11:05

vytisknout  e-mailem