Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spis nehody v Rybníku předán

Český Krumlov – Rybník – V pátek 14. října 2011 došlo k nehodě rakouského autobusu u obce Rybník. Jen zázrakem při hrozivě vypadající nehodě nikdo nezemřel. 

Řidič jel ve směru od Vyššího Brodu na Dolní Dvořiště, přičemž nerespektoval svislou dopravní značku zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez a narazil přední částí autobusu do železničního mostu. Následně došlo k odtržení střechy autobusu, avšak k úplnému zastavení autobusu došlo až po asi 200 metrech. V době dopravní nehody bylo v autobusu celkem 44 občanů ČR a Rakouska. Při nehodě došlo ke zranění nejméně 26 cestujících, z toho 12 českých. Nejméně 6 osob utrpělo těžké poranění. Škoda na autobusu byla vyčíslena na zhruba půl milionu korun.
 
Českokrumlovští kriminalisté nyní ukončili fázi prověřování a případ včera předali Okresnímu státnímu zastupitelství v Českém Krumlově. V případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, bylo ohledáno místo nehody, pořízena fotodokumentace a stopy, byl vyslechnut řidič, čeští svědci a cestující a byly shromážděny lékařské zprávy českých zraněných.
 
Další postup nyní bude v rukou státního zástupce.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@email.cz
16. prosince 2011

vytisknout  e-mailem