Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Společná akce

KARLOVARSKO – Policisté kontrolovali nejen chaty a řidiče. 

V průběhu roku uskutečňují policisté z Nejdku, Nové Role a Perninku bezpečnostní akce, které jsou zaměřeny na kontrolu horských chatových oblastí a chatových oblastí spadajících po obvodní oddělení Nová Role. Jedná se o oblasti Lužec, Oldřichov, Lípa, Oldřiš, Děpoltovický rybník, Na Bouchalce a Děpoltovický rybník za Hotelem Riviera.
 
Do akce se zapojilo téměř dvacet policistů. Ti se pak rozdělili do několika skupin, které se při akci zaměřili i na: zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek, zákaz řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění, pátrání po věcech pocházející z trestné činnosti, včetně vozidel, pátrání po osobách, zbraních, střelivu, výbušninách, drogách a jiných psychotropních látkách,
 
v chatových koloniích policisté zkontrolovali několik stovek chat a zahrádek o rozloze 40km/2. Při kontrolách nevynechali ani místa, kde se zdržují bezdomovci, nebo parkoviště rekreačních středisek, kde mají návštěvníci zaparkovaná vozidla.
 
Při akci policisté zkontrolovali více jak sto osob a vozidel. Devětadvaceti řidičům byla uložena bloková pokuta, jednalo se o přestupky dle zákona o silničním provozu, jízda bez pásů, nerespektování dopravního značení nebo nepoužití denního svícení. Novorolští policisté se také zaměřili na dodržování dopravního značení STOP před železničními přejezdy. Během hodiny zde byly zjištěny 4 přestupky, v jednom případě řidič bez zastavení přejel přes železniční přejezd, jednalo se o řidiče tahače s návěsem, který měl plně naložen dřevem. Za tuto nebezpečnou jízdu byla řidiči uložena bloková pokuta ve výši 2000,-Kč. V chatových oblastech pak policisté kontrolovali řidiče tak zvaných čtyřkolek, v jednom případě byla řidiči uložena pokuta za jízdu bez ochranné přilby. V obci Abertamy policisté kontrolovali 24letého řidiče, který řídil vozidlo bez souhlasu majitele, navíc není majitelem žádného řidičského oprávnění. Při provedené kontrole, bylo u řidiče pozitivní měření na Amphetamines. Perninští policisté jednání řidiče nadále prošetřují.

Video z kontrol

Policie neprovádí pouze represi, ale pomocí preventivních návštěv rekreačních oblastí a zimních středisek, rozhovorů a navazováním neformálních vztahů s chalupáři nebo upozorňování na nedostatky u návštěvníků zimních středisek, tak předcházejí možné majetkové kriminalitě. Podobné akce  budou pokračovat i v budoucnu.
 
Několik rad pro majitele chat:
zabezpečte si svůj objekt, věnujte pozornost zejména stavebním otvorům (zámkový systém, uzamykatelné okenice)
nechlubte se před neznámými lidmi majetkem uloženým v objektu
pro případ vloupání si pořiďte fotodokumentaci cenných věcí, poznamenejte si čísla elektrických přístrojů
cennější věci rozhodně nenechávejte přes zimu v rekreačních objektech, ale odvezte je do bezpečí
při pobytu na chatě si všímejte pohybu neznámých osob a aut – případné svědectví je důležitým vodítkem pro práci policie
nebuďte neteční, dnes navštíví zloděj souseda, zítra se to může stát vám
 
por. Ing. Pavel Valenta
07.05.2015

vytisknout  e-mailem