Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Společná česko německá hlídka zadržela dvě zlodějky přímo před televizními kamerami

ČESKOLIPSKO - GROSSSCHÖNAU - Službu společné česko německé pohraniční hlídky monitoroval v tomto týdnu německý televizní štáb. Přímo před jejich kamerami policisté zadrželi v saském Grossschönau dvě české zlodějky. 

     Ve středu 2. dubna dohlížela na bezpečnost v česko-saském příhraničí společná česko-německá hlídka. Službu dvou policistů z Obvodního oddělení policie Jablonné v Podještědí a dvou příslušníků policejního revíru Zittau tentokrát natáčel štáb německé televize, který policisty doprovázel. Jeho úkolem bylo zpracovat filmový dokument o aktuální  bezpečnostní situaci v česko-německém pohraničí.

     Policisté provedli společnou kontrolu veřejného pořádku v Jablonném v Podještědí a potom se přesunuli do saského Grossschönau, kde kontrolovali projíždějící vozidla. Zde policejní hlídku jeden místní občan informoval o tom, že si všiml zeleného osobního vozidla, které podezřele odbočilo zhruba dvěstě metrů  před jejich stanovištěm nejspíš proto, aby se kontrole vyhnulo. Policisté se proto po autě poohlédli v obci a nedaleko od místa, které svědek označil, objevili na parkovišti zelené osobní vozidlo značky Peugeot 206 s ústeckou registrační značkou. Od něj odcházeli dva muži a dvě ženy. Hlídka jejich totožnost prověřila a zeptala se jich, jak do Saska přicestovali. Všichni shodně tvrdili, že přišli pěšky. Vzhledem k tomu, že se při kontaktu s policisty chovali velmi nervózně, provedli policisté u obou mužů bezpečnostní prověrku a v kapse jednoho z nich našli klíče od zeleného peugeotu, které stálo na parkovišti,  a ke kterému se nehlásili. V autě pak policisté objevili batoh napěchovaný ovocnými bonbony značky Mentos. Když se policisté dotázali na jejich původ, tvrdili, že jim je prodal neznámý muž na ulici. Policisté jim nevěřili a následně provedli prověrku několika nejbližších supermarketů. V jednom z nich jim prodavači oznámili, že v jejich prodejně téhož dne zmizelo zhruba 100 balení bonbonů Mentos,  a že z krádeže podezřívají dvě ženy, které  odpovídaly  popisu obou žen z kontrolované čtveřice. Při porovnání kódů na zboží pak vyšlo najevo, že se jedná o mentosky právě z tohoto obchodu. Němečtí policisté obě ženy ve věku 20 a 43 roků ze severočeského  Mostu omezili na svobodě  a obvinili je z krádeže. Jejich zadržení proběhlo před  televizními kamerami a snímky se tak stanou součástí připravovaného filmového dokumentu.

 

por. Bc. Ivana Baláková
5. dubna 2014

vytisknout  e-mailem