Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Společné pěší hlídky v Sokolově

SOKOLOVSKO – Policisté spolupracují s městskými strážníky. 

Policie České republiky ve spolupráci s Městskou policií Sokolov se rozhodli od dubna posílit výkon služby společnými hlídkami. Reagují tak na petici “Za bezpečné město Sokolov”, kterou podali obyvatelé některých částí města. Lidé z ulic Sokolovská, Hornická, Heyrovského a Křižíkova poukazovali na zhoršující se bezpečnostní situaci v Sokolově. Společnou pěší hlídku tvoří kromě policisty z obvodního oddělení Sokolov – město a strážníka Městské policie Sokolov také policejní psovod se služebním psem.

Obyvatelé města si v petici stěžovali zejména na hluk, nepořádek či vandalismus v uvedených lokalitách. Vedle uvedených lokalit se budou smíšené hlídky pohybovat i v okolí autobusového a vlakového nádraží. 

Cílem tohoto preventivního opatření je eliminovat a předcházet narušování veřejného pořádku a zejména zvýšení pocitu bezpečí obyvatel města.

Posílení výkonu služby formou společných pěších hlídek bude probíhat každý týden v několika dnech. Společný výkon služby bude průběžně vyhodnocován a dle dílčích vyhodnocení bude stanovena celková délka opatření. 

nprap. Jakub Kopřiva
22. 4. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem