Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Společné podnikání nemělo dlouhého trvání

NÁCHODSKO – Policistům se podařilo vypátrat ukradené stroje za skoro 1,3 milionu korun. 

Na začátku prosince 2021 se podařilo náchodským kriminálním policistům díky podrobné operativně pátrací akci vypátrat odcizené stroje, jejichž ztrátu nahlásil na konci listopadu 2021 jejich majitel z Náchodska. Ten oznámil, že mu z pronajatého skladu někdo odcizil automatickou výrobní linku s příslušenstvím a další stroje v hodnotě přesahující 5 milionů korun.

Odcizení výrobní linky, kriminalisté kladou za vinu muži, který v minulosti s okradeným mužem krátce podnikal a činil si po ukončení podnikání finanční nároky na vyrovnání. Vzhledem k tomu, že se jich nedočkal, rozhodl se situaci vyřešit po svém, avšak jak vyplynulo z policejního šetření, nezákonně. Na základě odborného posudku byla následně cena odcizené výrobní linky s příslušenstvím a další stroje vyčíslena na 1,3milionů korun.

Policisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže, který čelí obvinění ze spáchání zločinu krádež. V případě prokázání viny hrozí pachateli za zločin krádež trest odnětí svobody až na dobu 8 let.

por. Mgr. lucie Konečná
17.2.2022, 14:00hod

vytisknout  e-mailem