Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spolubydlící jako by nebyl

DĚČÍN - …měřič elektřiny také; Když něco nechcete, nechte to v autě 

Trestní stíhání pro trestný čin Podvodu zahájili rumburští kriminalisté proti čtyřiapadesátiletému muži z okolí. Ten se k této velmi nepříjemné skutečnosti dopracoval tím, že jako žadatel o sociální dávku příspěvek na bydlení, měl zamlčet přítomnost v bytě trvale hlášené osoby se stálým příjmem. Díky tomu se na účet státu za necelé tři roky obohatil o více, než třicet tisíc korun. Teď mu za to hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
…měřič elektřiny také
 
A nebylo to trestní stíhání jediné, které v pátek rumburští kriminalisté zahájili. Dalším, kdo se musel postavit tváří v tvář hrozbě tentokráte až pětiletého vězení, je čtyřiačtyřicetiletá žena z jedné z přilehlých obcí. Ta měla pomocí neoprávněného zásahu do rozvaděče elektrické energie, při kterém byl vyřazen měřič, odčerpat v průběhu dvou a půl let načerno elektřinu v hodnotě vyšší, než sto tisíc korun.
 
 
Když něco nechcete, nechte to v autě
 
Žně měli o tomto víkendu na Děčínsku automobiloví lapkové. A to také díky lidem, kteří si ještě stále neuvědomují, že vozidlo není žádný trezor, ve kterém ponecháte cenné věci a při návratu je tam opět naleznete. Nenechavci tak ze tří aut v Jiříkově a jednoho v Děčíně získali tři ne právě levné mobilní telefony, několik platebních karet, finanční hotovost, autorádio a doklady. Sečteno a podtrženo - škoda včetně poškozených okének a zámků se vyšplhala do blízkosti stotisícové hranice. Policie důrazně doporučuje neponechávat žádné cenné věci v automobilu, zvláště pak viditelně.
 
 
 
 
30. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem