Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Spolupráce policie a úřadu práce na Domažlicku se vyplácí

DOMAŽLICKO – Při kontrolách výkupen kovošrotu bylo zjištěno, že třicet klientů neoznámilo prodej kovošrotu, na základě toho jim byly sníženy či odejmuty dávky.  

     V budově kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Domažlicích se v polovině letošního roku sešli na pracovním jednání pan ředitel Ing. Zdeněk Písařík s vedoucím územního odboru Policie České republiky v Domažlicích plk. Mgr. Lubomírem Martincem. Během jednání se domluvili na budoucí spolupráci. Vedoucí územního odboru policie plk. Martinec nastavenou součinnost uvítal a zároveň předal kontakty na jednotlivá obvodní oddělení Policie České republiky tak, aby v případě potřeby mohli zaměstnanci kontaktovat policisty přímo v daném teritoriu. Ředitel kontaktního pracoviště uvedl: „ Kontaktní pracoviště v Domažlicích od poloviny roku 2014 zintenzivnilo provádění kontrolní činnosti na úseku dávek pomoci v hmotné nouzi. Klientům jsou měsíčně vypláceny dávky - příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení, a to v závislosti na výši příjmu v předcházejících kalendářních měsících. Kontrolní činnost probíhala u klientů ve 3 liniích:

- provádění kontrolních sociálních šetření přímo v domácnostech jednotlivých klientů
- kontrola počtu provozovaných automobilů na příslušných obecních úřadech s rozšířenou působností
- prodej kovošrotu ve sběrných surovinách.“

     Právě prodej kovošrotu byl kontrolován ve výkupnách na Domažlicku, a to díky účinné a efektivní spolupráci domažlické policie. Celkem bylo zkontrolováno 329 klientů, z nichž 30 klientů neoznámilo prodej kovošrotu, a tudíž neosvědčili skutečnosti rozhodné pro nárok na dávku a její výši. V této souvislosti byly klientům dávky sníženy či odejmuty a klienti budou vracet na účet Úřadu práce ČR částku ve výši 301 014 korun. V případě, že přeplatek na dávce činí u klienta více než 5 000 korun, bude následně úřadem práce policii podán podnět k trestnímu stíhání. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
1. prosince 2014
 

vytisknout  e-mailem