Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spolupráce policistů s občany Úpice

TRUTNOVSKO - Úpičtí policisté se ohrazují proti tvrzení o nedůvěře občanů k policii. 

Policisté Obvodního oddělení Úpice přijmou od občanů, kteří mají pocit, že se stali obětí nebo svědkem protiprávního jednání, ročně v průměru zhruba 360 oznámení. Tento trend je víceméně neměnný již čtvrtý rok.

Na policejní služebně i v ulicích města přijímají jakékoliv podněty, kterými se samozřejmě velmi intenzivně zabývají. Jejich primárním zájmem je, aby byl případný přestupce nebo pachatel trestného činu dopaden a potrestán. Tento aktivní přístup společně s přijatými opatřeními, které spočívají zejména v personálním posílení policistů, vede prokazatelně k pokračujícímu trendu poklesu počtu spáchaných trestných činů a zároveň ke zvyšování objasněnosti. Informace od občanů vedoucí k dopadení pachatelů, vedou i ke zvyšování počtu objasněných přestupků. Pro policisty jsou tedy velmi cenné a napomáhají ke zvyšování pocitu bezpečí v úpickém regionu.
Je ale zcela zřejmé, že pokud se o protiprávním jednání nedozvědí, nemohou pachatele k potrestání dovést.

Tvrzení, které se v uplynulých dnech objevilo v médiích, a to že úpičtí občané policii protiprávní jednání neoznamují, se tedy, dle názoru policistů nezakládá na pravdě.

Od roku 2014 doposud přijali policisté celkem 1260 podnětů k prošetření a případnému zahájení vyšetřování, což na město s necelými šesti tisíci obyvateli není rozhodně zanedbatelné číslo.

Z policejních statistik vyplývá, že v průměru přijmou úpičtí policisté tedy jedno oznámení denně. Další poznatky samozřejmě šetří na základě jiným způsobem získaných informací. 

Touto cestou bychom chtěli za takto projevenou důvěru poděkovat a zároveň vyzvat všechny občany města Úpice, aby se na nás i nadále v případě jakéhokoliv podezření na spáchání protiprávního jednání neváhali obrátit.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
28. 7. 2017, 9:50

vytisknout  e-mailem