Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spolupráce při prevenci je důležitá

TRUTNOVSKO – Koordinační schůzka s MAS Království Jestřebí hory. 

SextingJiž v minulém roce se ukázala spolupráce s Místní akční skupinou Království Jestřebí hory, která působí na území ORP Trutnov, jako velice kladná. Společně jsme zorganizovali několik preventivních aktivit zaměřených zejména na rodiče i učitele a také na seniory. Proto i pro letošní rok plánujeme v prevenci společně pokračovat.

V rámci projektu MAP Trutnovsko III pod záštitou zmíněné Místní akční skupiny se policejní preventista zúčastnil už dvou pracovních setkání. Předmětem byla především evaluace dat z předešlého roku, tak abychom reflektovali potřeby cílových skupin a zacílili na aktuální témata. Z vyhodnocení vyplývá především potřeba většího zaměření na rodiče a jejich zapojení do preventivních programů. Palčivým tématem je určitě život dětí v online prostředí, které neustále nabízí víc a víc možností, s čímž je spjato větší množství rizik a dopadů na život právě dětí. Aktuálně je to hlavně sexting, tedy sdílení intimního obsahu, který provozuje 23 až 25 procent dětí ve věku 11 až 17 let. Tento údaj je poměrně alarmující hned ze dvou důvodů. Na jedné straně je to možnost zneužití intimních fotografií či videí a s tím spojeného vydírání. Na druhé straně jde o trestný čin výroba a jiné nákládání s dětskou pornografií.

Už nyní je domluveno několik termínů na prevenci pro rodiče a další jistě přibydou hned po dalším jednání. Prevence je důležitá a má smysl.  

por. Bc. Lukáš Vincenc
13. 3. 2023, 11:01
 

vytisknout  e-mailem