Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Spolupráce s vedením Policejního ředitelství Chemnitz

KARLOVARSKÝ KRAJ – Prioritou je bezpečnost občanů na obou stranách státní hranice. 

Již po několikáté proběhla na Krajském ředitelství policie Karlovarského kraje pracovní schůzka s vedením policejního ředitelství Chemnitz. Krajský ředitel plk. Mgr. Michal Šavrňa tak mohl přivítat policejního prezidenta Carstena Kaempfa a jeho zástupce Holgera Thierfeldera. Hlavním bodem těchto jednání je především přímá přeshraniční spolupráce, která je na vysoké úrovni. Jednalo se tak například o společných hlídkách policistů z obvodních oddělení či dopravních inspektorátů, nebo také o výborné spolupráci v rámci služby kriminální policie a vyšetřování. Právě společné hlídky jsou ze strany Policejního ředitelství Chemnitz vnímány velice pozitivně, což dokazuje také narůstající počet těchto společných hlídek a jejich účast na kulturních či sportovních akcích. 

Krajský ředitel plk. Mgr. Michal Šavrňa uvedl: „Jsem velice rád, že pracovní jednání s policejním prezidentem z Policejního ředitelství Chemnitz jsou častá a můžeme na nich probrat důležité věci napříč všemi problematikami. Naší společnou prioritou je podpora společných hlídek ve formě nasazení sil a prostředků v příhraničních oblastech.”

V rámci takzvaných EU projektů se policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pravidelně setkávají se svými německými kolegy. V rámci těchto setkání navzájem získávají nové zkušenosti, osobní kontakty a také si mohou vyzkoušet nové technické prostředky.

Pracovní schůzky budou i nadále v průběhu roku pokračovat. 

nprap. Jan Bílek
22.8.2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem