Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spoluvytvářejte s námi dopravní zpravodajství

Jihočeský kraj - Účastníci provozu na pozemní kominukaci, zapojte se do vytváření dopravního zpravodajství. ( Hlasová schránka 974 221 116 ) 

Každý řidič uvítá aktuální informace o překážkách a nástrahách na komunikaci, po které jede. Včasná informace může zabránit stresovým situacím, zdržení, ale hlavně zbytečným tragédiím. Setkáte - li se při cestě domů, do práce, ale i kamkoli jinam s překážkou provozu na cestě po které právě jedete a nemůžete se dovolat nebo se Vám nechce kontaktovat rozhlasové rádio, zavolejte na linku 158 a sdělte operačnímu důstojníkovi, s jakým problémem jste se na silnici potkal (a).

Policista, který informaci přijme tuto vyhodnotí a po provedení potřebných opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemní komunikaci tuto vloží do systému CDI2 - tento systém byl vytvořen v rámci jednotného systému dopravních informací pro Českou republiku a vzhledem k tomu, že Policie České republiky se na vytváření dopravního zpravodajství podílí, tento systém využívá.

Poté, co policista Vaši informaci vloží do systému CDI2 se ještě před jejím předáním veřejnosti zobrazí na oddělení dopravních informací, kde se ověří její správnost. Je - li informace v pořádku potvrdí se její zveřejnění a informace putuje do Národního dopravně informačního centra Ředitelství silnic a dálnic (NDIC), na internetové stránky Policie ČR www.policie.cz  a do intranetové aplikace OnLine Dopravní Aktuality ( OLDA ). Takto zpracované informace jsou poté převzaty rádii, televizí a jinými médii a prostřednictvím (NDIC) se zobrazí na tabulích a dálnicích.

Řidiči a řidičky, spolupodílejte se na vytváření dopravního zpravodajství, i Vám mohou informace od ostatních účastníku provozu na pozemní komunikaci pomoci při Vaší cestě.

 

komisař, por. Bc. Lenka Heřmanová pisjc@mvcr.cz

 

23. 3. 2010

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem