Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sportovní den Šumaman 2016

Jihočeská policie zve všechny obyvatele kraje i turisty na sportovní den do Přední Výtoně v sobotu 14. května 2016, kde proběhne velmi prestižní závod zásahových jednotek Šumaman 2016. Připraveno je také velké množství ukázek a soutěží pro malé i velké návštěvníky. 

Jihočeští policisté zvou se svými partnery všechny návštěvníky a obyvatele kraje na mimořádné sportovní klání se spoustou atraktivních ukázek, soutěží a to nejen z rukou policistů. Soutěže pro děti a ukázky policejní techniky i práce budou v sobotu 14. 5. 2016 v Přední Výtoni součástí prestižního závodu družstev zásahových jednotek Policie ČR pod názvem ŠUMAMAN 2016. Jde již o XIX. ročník.

Sportovní závod profesionálů ze zásahových jednotek o pohár ředitele Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, je pořádán ve spolupráci s UNITOPEM a Sportovním klubem policie České Budějovice.

Také v letošním roce závod proběhne pod laskavou záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého.

Opravdu velký podíl na realizaci závodu má také generální partner, a to Jaderná elektrárna Temelín ze Skupiny ČEZ. Bez laskavé několikaleté podpory uvedené společnosti by se akce tak velkého rozsahu v žádném případě nemohla uskutečnit.

Také policejní sportovci jsou zapojeni do projektu EPP - pomáhej pohybem. Tutomobilní aplikaci představila Skupina ČEZ a Nadace ČEZ. Při sportu či pouhé procházce sbírají uživatelé body, které mohou věnovat některému z veřejně prospěšných projektů. Pokud se u projektu sejde dostatek bodů, Nadace ČEZ jej finančně podpoří. Aplikace je k dispozici zdarma pro operační systémy Google Android a Apple iOS.

Sportovního klání se zúčastní zhruba dvacet pětičlenných družstev, sportovci změří své síly na trase dlouhé přibližně 45 km v náročném členitém terénu Šumavy a na březích Lipenské přehradní nádrže. Některá mimořádně záludná stanoviště jsou situována do okolí Přední Výtoně a penzionu Vyhlídka, kde závod startuje a také končí. Návštěvníci tohoto sportovního dne tak mohou borce vidět přímo v akci. Neobvyklým nebude pohled na závodníky zavěšené v korunách stromů a zdolávající zde lanové překážky, nebo překonávající s raftem nad hlavou několik kilometrů lesem.

Nezbytnou součástí celého sportovního dne jsou dětský závody a soutěže, určené pro děti všech věkových kategorií. Překvapením bude také policejní vrtulník. Závěr dne ukončí kolem desáté večer ohňostroj.

 

Stručně k  programu:

 

06:00  - Přední Výtoň – Pension Vyhlídka start závodu a týmů

10:00 –  12:00  -  ukázky policejní práce s vrtulníkem Policie ČR

12:00 -14:00 – ukázky práce kynologů PČR, hasičského záchranného sboru, Jihočeské záchranné brigády kynologů

 

10:00 – 14:00 – dětské závody –  Lipno patří dětem

  • Soutěže dětí do 6 let 
  • Šumaman Junior pro děti od 6 do 15 let

 

15:00 vyhlášení vítězů dětských závodů

19:00 Vyhlášení závodu Šumaman 2016

22:00 ohňostroj

 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

12. května 2016

 

Odkazy do noveho okna

Šumaman_pozvanka_2016_1

Šumaman_pozvanka_2016_1 

Detailní náhled

Šumaman_pozvanka_2016_2

Šumaman_pozvanka_2016_2 

Detailní náhled

Šumaman Přední Výtoň I

Šumaman Přední Výtoň I 

Detailní náhled

Šumaman 2015 III.

Šumaman 2015 III. 

Detailní náhled

Šumaman 2015 I.

Šumaman 2015 I. 

Detailní náhled

Šumaman 2014 dětské soutěže

Šumaman 2014 dětské soutěže 

Detailní náhled

Šumaman 2012 ukázky letky PČR

Šumaman 2012 ukázky letky PČR 

Detailní náhled

Šumaman 2011 stanoviště III.

Šumaman 2011 stanoviště III. 

Detailní náhled

Šumaman 2011 stanoviště II.

Šumaman 2011 stanoviště II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem