Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutální loupež

Kriminalisté vyšetřují loupež, při které pachatelé poškozeného svázali a vozili v kufru auta několik hodin. 

Od 20. srpna vyšetřují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu případ loupeže, při kterém dva pachatelé okolo 23 hodiny přepadli zaměstnance ze stánku s pizzou na Limuzské ulici v Praze 10. Ve chvíli, kdy poškozený uložil tržbu do trezoru, byl zezadu napaden dvěma maskovanými muži, kteří ho srazili na zem a začali do něj kopat. Pak přepadeného svázali elektrikářskými páskami jak na rukou, tak i na nohou a pod hrozbou pistole po něm chtěli všechny peníze co má. Ty jim ale odmítl vydat, proto ho pachatelé naložili do kufru auta a odvezli pryč. Přibližně po půl hodině ho přeložili do jiného kufru auta a odjeli do místa jeho bydliště. Tam se pokusili vloupat do jeho bytu, ale přitom byli vyrušeni a utekli zpátky do vozidla. Tam poškozenému řekli, že mu zbývají poslední minuty života, jestli jim nedá nějaké peníze. Po chvilce opět otevřeli kufr, ale to se muži již podařilo uvolnit pásky, kterými byl spoután a na únosce zaútočil výstražným trojúhelníkem, který v kufru našel. Díky tomu pachatele přemohl a podařilo se mu utéct.

Popis prvního pachatele: Muž ve věku 28 až 32 let, vysoký přibližně 180 cm, sportovní postavy a světlé pleti. Měl krátké blond vlasy, modré oči a mírně světlé strniště. Během přepadení hovořil česky. Oblečený byl do modrých džínů a bílé mikiny s kapucí.

 Popis druhého pachatele: Muž ve věku 26 až 28 let, vysoký 178 cm, hubená postava a snědá pleť. Měl černé vlasy dlouhé asi 5cm , černé oči a byl oholený. Během přepadení hovořil česky. Na sobě měl tmavé oblečení.

Celý případ je vyšetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu za mřížemi. V rámci vyšetřování se podařilo sestavit identikity pachatelů. V případě, že muže na obrázcích poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 3. 11. 2015

Odkazy do noveho okna

Identikit druhý pachatel

Identikit druhý pachatel 

Detailní náhled

Identikit první pachatel

Identikit první pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem