Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Brutální napadení

Při rvačce na ulici mlátil útočník poškozenému hlavou o obrubník. Druhého škrtil rukama až do bezvědomí. 

Od neděle 14. prosince loňského roku pracují kriminalisté čtvrtého policejního obvodu na případu fyzického napadení, které mělo velmi brutální průběh. Konkrétně patnáct minut po nedělní půlnoci dva neznámí pachatelé napadli před obchodním domem Prior na Sofijském náměstí v pražských Modřanech po předchozí slovní rozepři dva poškozené. Ti jim vytýkali, že na místě odhazují zapálené dělobuchy s tím, že se jim to nelíbí. V ten okamžik jeden z útočníků chytil hlavu poškozeného, se kterou začal vší silou mlátit obličejovou částí o betonovou zídku a obrubník. Tím třiatřicetiletému poškozenému způsobil tříštivé zlomeniny lícních kostí, frakturu čelisti, zlomeninu nosu a jiná vážná poranění hlavy. Další z útočníků chytil druhého poškozeného zezadu za krk do takzvané kravaty a začal ho škrtit, až nemohl dýchat a upadl do bezvědomí. Při útoku, který trval přibližně tři minuty, oba agresoři opakovaně křičeli věty: "Zabiju tě, zabiju tě!!" Poté i s neznámou ženou, která byla útoku přítomná, společně v klidu z místa odešli směrem do podchodu pod ulicí Generála Šišky. Policisté, kteří na místo útoku přijeli a poskytli zraněnému muži první pomoc, následně propátrali okolí, ale agresory nenašli. Vážně zraněného muže odvezla záchranná služba do nemocnice, kde musel zůstat několik týdnů v hospitalizaci a podrobit se několika operacím. Do této chvíle je stále v pracovní neschopnosti.
 
Popis prvního pachatele: Muž ve věku 25 – 27 let, 180 cm vysoké silné postavy, světlé pleti, kulatý plný obličej, tmavé krátké vlasy, vysoké kouty, tmavé strniště po obličeji a hnědé kulaté oči. Hovoří česky bez přízvuku, oblečen byl čistě do černého ¾ kabátu a tmavých kalhot.
 
Popis druhého pachatele, který poškozeného škrtil: Muž ve věku 25 – 27 let, 180 vysoké štíhlé postavy, světlé pleti, hladce oholen, krátké tmavé vlasy, tmavě modré oči a vystouplé lícní kosti. Hovořil česky bez přízvuku. Oblečen byl do barevné, zřejmě bílo modré sportovní bundy. Při napadení působil klidným a vyrovnaným dojmem, což vyvolávalo dojem, že není u takové rvačky poprvé.
 
Popis ženy, která byla napadení přítomná: Žena ve věku 20 - 25 let, 175 - 180 cm, mírná nadváha, kulatější hlava a světlejší rozpuštěné vlasy, které byly lehce vlnité v délce pod ramena. Oblečená byla do volnočasového oblečení, rozevláté bundy a působila zanedbaným dojmem.
 
U obou útočníků se detektivům podařilo sestavit identikity, které jsou výstižné z 80 procent. Případ je kvalifikován jako trestný čin těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody.
 
V této souvislosti žádáme o spolupráci při pátrání po těchto pachatelích, případně svědcích události. V případě, že muže na identikitech poznáváte, nebo jste byli svědky napadení, kontaktujte linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk – 7. 2. 2015
Odkazy do noveho okna

První útočník

První útočník 

Detailní náhled

Útočník, který škrtil

Útočník, který škrtil 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem