Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní nehody

Od včerejšího dne v Praze evidujeme velké množství dopravních nehod.  

Včera 22. února došlo v Praze k celkem 81 dopravním nehodám, při nichž byly čtyři osoby zraněny lehce a jedna zemřela. Smrtelná dopravní nehoda se stala kolem sedmé hodiny ranní na ulici Evropská. Z dosud nezjištěných příčin se řidička s vozidlem Opel Vectra na přechodu pro chodce střetla s pětaosmdesátiletým mužem, který utrpěl mnohačetná poranění, jejímž následkům v nemocnici bohužel podlehl. Policisté u řidičky provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a to s negativním výsledkem. Dopravní policisté nyní celou událost prošetřují, zjišťují příčinu a viníka dopravní nehody.
 
Od dnešního rána do patnácté hodiny řešili policisté v Praze bezmála osmdesát dopravních nehod většinou lehčího charakteru. Policisté také řídili dopravu na mnoha místech, kde řidiči s nákladními vozidly zablokovali komunikace a nemohli díky velmi špatné sjízdnosti pokračovat v cestě. Na ulici Chilská se dokonce kamion vzpříčil přes celou komunikaci a policisté na více než dvě hodiny část komunikace uzavřeli.
 
Z důvodu stále se zhoršujícího se počasí a přibývajících dopravních nehod, pražská policie již dnes dopoledne navýšila počty policistů, kteří vyšetřují dopravní nehody. Při tom jim pomáhají i policisté ze Speciální pořádkové jednotky. Tímto bychom velmi rádi opětovně apelovali na všechny řidiče, aby pokud je to jenom trochu možné, nikam nevyjížděli, jelikož sjízdnost většiny komunikací v Praze vlivem špatného počasí, není stále dobrá.
 

 

por. Bc. Eva Kropáčová       23.2.2013

vytisknout  e-mailem