Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drahá oslava

Oslava svolaná přes sociální síť se nemusí vždy vyplatit. 

Od neděle 1. února se policisté z místního oddělení Lhotka zabývají případem poničení interiéru jednoho z rodinných domů v Kunraticích. Konkrétně poté co rodiče odjeli na víkend pryč a nechali doma samotnou šestnáctiletou dceru, ta uspořádala v domě párty. Akci svolala skrze sociální síť na pátek 31. ledna od půl deváté večer, načež se do domu dostavilo přibližně 60 lidí, které vůbec neznala. Přesně řečeno znala pouze tři z nich. Po požití alkoholických nápojů, a pravděpodobně i drog, se v domě přibližně po půlnoci strhlo nekontrolované řádění několika účastníků této párty. Přitom posprejovali vnější fasádu domu, poškodili vnitřní omítky v obývacím pokoji od míče a blíže nezjištěného předmětu, zničili omítky zdi na chodbě a na schodišti típáním nedopalků cigaret, poškodili omítky zdi na toaletě, popsali a postříkali barvou ve spreji koupelnu a barvou nastříkali i na nábytek. Rovněž někdo z účastníků poškodil dřevěné dveře toalety, dveře od pokoje a dřevěnou podlahu v obývacím pokoji, ale i na chodbách domu. Pak také někdo v domě vystříkal celý práškový hasicí přístroj a rovněž rozbil křišťálový servis. Ušetřena nebyla ani skleněná výplň krbu v obývacím pokoji. Tímto řáděním vznikla majitelům rodinného domu celková škoda ve výši půl milionu korun. Ta však ještě nemusí být konečná, a bude vyčíslená až po následném úklidu domu a uvedení všeho do původního stavu.
V této souvislosti prosíme, aby se ozvali případní účastníci této akce, aby mohlo dojít k objasnění celého případu. Také žádáme, aby se ozval každý, kdo má jakoukoliv informaci k těmto osobám na linku 158.
 
Celý případ je v tuto chvíli kvalifikován jako trestný čin poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Závěrem je třeba zmínit, že při pořádání podobných oslav a psaní pozvánek na sociální síť je nutné dbát opatrnosti, koho si zvete do svého obydlí. V případě, že pak na místě dojde k protiprávnímu jednání ze strany těchto účastníků, volejte linku 158.
 
por. Bc. Jan Daněk – 4. 2. 2015

vytisknout  e-mailem