Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dva případy

Policisté o víkendu zadrželi při dvou případech pět osob. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky o uplynulém víkendu zadrželi ve dvou případech pět osob. Konkrétně se v prvním případě jednalo o vloupání do vozidla v blízkosti křižovatky ulic Sládkovičova a Tajovského v Praze 4. Policisté na místo vyjížděli deset minut po páté hodině ráno, kdy se podle oznámení muž a žena vloupali do osobního vozidla Opel Astra rozbitím okna u pátých dveří a z místa odešli. Policisté podle popisu pátrali v přilehlých ulicích Lhotky, když si v ulici V Štíhlách všimli dvojice, která přesně odpovídala popisu pobertů. Následně policisté zjistili, že u sebe mají i věci pocházející z onoho vloupání jako byl spací pytel nebo vezírek na ryby. 
 
Třicetiletý muž a třiatřicetiletá žena, kteří tvoří manželský pár, skončili na místním oddělení policie, kde si vyslechli sdělení podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a krádež, za což oběma hrozí zvýšený až tříletý trest odnětí svobody, jelikož byli z obdobné jednání v posledních třech letech odsouzeni.
 
Druhý případ se stal dvacet minut po půlnoci z neděle na pondělí na ulici Táborská v Praze 4. Zde opět policisté pohotovostní motorizované jednotky zastavili při silniční kontrole vozidlo Audi A4, ve kterém se nacházeli tři osoby. Při této kontrole ve vozidle nalezli horské kolo, které podle výrobního čísla procházelo v policejních evidencích jako odcizené z noci z 15. na 16. června v Praze 10 Uhříněvsi. Trojice proto skončila na policejním oddělení, kde se musela zpovídat za toho, za jakých okolností přišla ke kradenému horskému kolu.
 
por. Bc. Jan Daněk – 8. 7. 2014

vytisknout  e-mailem