Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v tramvaji

Policista v civilu zadržel dvě kapsářky bezprostředně po činu. 

Ve čtvrtek kolem jedné hodiny odpoledne, zadržel policista, který se vracel z oběda zpátky do služby, dvě kapsářky bezprostředně potom co okradly starší ženu v tramvaji. Policista si při čekání na tramvaj na zastávce I. P. Pavlova ve směru na Karlovo náměstí povšiml dvou žen, které zrovna nastupovaly do tramvaje. Protože jednu z nich již z minulosti znal a věděl, že se jedná o pachatelku mnoha kapesních krádeží, rozhodl se je v tramvaji sledovat. Jeho rozhodnutí se posléze ukázalo jako správné. Zlodějky si totiž vyhlédly starší ženu s batohem, za jízdy se na ni natlačily a batoh prohledaly. Ačkoliv se jim nepodařilo nic odcizit, i tak se dopustily kapesní krádeže a kriminalista je zadržel.

Obě ženy (21 a 29) tak skončily na policejní služebně, kde si vyslechly obvinění ze spáchání trestného činu krádež. Policisté také zjistili, že mladší z nich prochází evidencí celostátně hledaných osob. Tuto skutečnost se snažila zatajit tím, že si změnila příjmení, nicméně ani to ji nepomohlo a kriminalisty nepřelstila.

Policisté celý čin zadokumentovali a spisy obou žen předali státnímu zástupci. Pokud budou ženy postaveny před soud, hrozí jim za trestný čin krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 5. 2016

vytisknout  e-mailem