Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže v bytech

Policisté odhalili pachatele série vloupání do bytů. 

Policisté třetího pražského obvodu z 8. oddělení obecné kriminality odhalili totožnost muže, který se v uplynulých dvou letech, vloupal do devatenácti pražských bytů, čímž způsobil škodu dosahující částky bezmála jednoho a půl milionu korun. Zloděj postupoval vždy stejně, vešel do bytového domu, kde procházel jednotlivými podlažími a tipoval si konkrétní byty. Když se přesvědčil, že se v nich nikdo nenachází, dveře bytu vypáčil a vnikl dovnitř. Zde kradl hlavně zlaté šperky, drahé hodinky a platební prostředky, nepohrdl však ani herní konzolí či láhvemi tvrdého alkoholu. Odcizené věci se snažil po krádeži rychle prodat.

Policisté, kteří jednotlivé případy vyšetřovali a na základě svých poznatků muže odhalili, zatýkat nemuseli. Šestačtyřicetiletý muž si totiž od března tohoto roku odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost. Proto si obvinění z dalších trestných činů jako krádež, porušení domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů vyslechl ve věznici.

Muž svým jednáním způsobil značnou škodu a tak se mu jeho současný pobyt za mřížemi může prodloužit až na osm let.

Závěrem je nutno dodat, že muž páchal trestnou činnost hlavně v obvodu Prahy 9 v městských částech Prosek, Letňany a Střížkov a Prahy 4 v městské části Chodov.

por. Mgr. Tomáš Hulan - 18. 5. 2016

vytisknout  e-mailem