Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežná přepadení

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu vyšetřují tři případy loupeží. 

Detektivové čtvrtého policejního obvodu vyšetřují tři případy loupeží, ze kterých podezřívají jednoho pachatele a prosí touto cestou veřejnost o pomoc s jeho identifikací.
 
První přepadení se stalo ve čtvrtek 7. března patnáct minut po osmé hodině večer v Praze 4 v prodejně potravin, která je na ulici Boravanská. Přibližně pětadvacetiletý, 180 centimetrů vysoký, ukrajinsky hovořící muž přistoupil k prodavačce, která stála za pokladnou, a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti, kterou mu žena v obavě o svůj život a zdraví vydala.
 
Druhé přepadení se stalo toho samého dne dvacet minut před dvaadvacátou hodinou na ulici Československého Exilu na zastávce městské hromadné dopravy Pavelkova, která je od místa prvního přepadení vzdálená pouze několik stovek metrů. Pachatel stejného popisu přistoupil k mladíkovi, který seděl na uvedené zastávce a pod pohrůžkou namířené střelné zbraně požadoval vydání mobilního telefonu a finanční hotovosti. Přepadený ve strachu o svůj život a zdraví muži vydal mobilní telefon, na což neznámý pachatel odešel směrem k obchodnímu domu Otava.
 
Poslední z případů se stal ve středu 10. dubna v půl jedenácté večer v prodejně potravin na ulici Antala Staška. Pachatel, u kterého se kriminalisté domnívají, že má na svědomí i obě předešlá přepadení, s pistolí a nožem v ruce ohrožoval prodavačku ve zmiňovaném obchodě a se slovy: „Dej mi peníze!“ a „Otevři kasu nebo tě bodnu!“, vyžadoval vydání finanční hotovosti z pokladny. V tomto případě byl muž maskovaný a odnesl si finanční hotovost v řádu několika tisíců korun.
 
Nyní kriminalisté po neznámém muži, který je na obrázcích a hovoří s ukrajinským přízvukem, intenzivně pátrají. V případě, že jej poznáváte, ozvěte se prosím na linku 158. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za trestný čin loupeže trest odnětí svobody až na deset. Při ani jednom přepadení nebyl nikdo zraněn.
 
por. Bc. Jan Daněk - 24. dubna 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý

Podezřelý 

Detailní náhled

Podezřelý2

Podezřelý2 

Detailní náhled

Podezřelý3

Podezřelý3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem