Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Maskovaný lupič přepadl banku

Kriminalisté pátrají po neznámém muži, který si z banky odnesl stovky tisíc. 

Detektivové z pražské Palmovky řeší od 5. ledna loupežné přepadení v bankovním ústavu v Poděbradské ulici na Praze 9. Po 17. hodině přišel na pobočku banky muž, maskovaný brýlemi a šálou, na pokladního vytáhl krátkou střelnou zbraň a požadoval vydání finanční hotovosti. Ten mu v obavě o svůj život vydal několik set tisíc korun a neznámý muž z místa vzápětí utekl.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy z banky, které zachytily podobu podezřelého muže. Podle detektivů je ve věku kolem třiceti let, střední až silnější postavy, vysoký mezi 170 až 175 centimetry. Oblečený byl do podzimní bundy připomínající mikinu s kapucí vyplněnou světle hnědým kožíškem, na hrudi s modrým nápisem Fight Group a olemovaným bílým znakem. Dále měl tmavé džínové kalhoty a na nohou černé sportovní boty s bílou podrážkou. Obličej si maskoval černou pletenou šálou a na očích měl brýle, pravděpodobně ochranné nebo cyklistické. Na hlavě měl bílou zimní čepici s černým vzorem a kšiltem, na rukou pak černé rukavice. Pokladníkovi hrozil pistolí, kterou vytáhl z kapsy u bundy.
 
Na kamerových záznamech z okolí banky však policisté navíc objevili i pohyb osobního auta stříbrné barvy, jehož řidič by mohl významným způsobem pomoci ve vyšetřování tohoto násilného trestného činu. Když totiž podezřelý odcházel z banky, řidič auta tohoto muže míjel a mohl tak vidět směr jeho pohybu.
 
Hledaný muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupeže a v případě dopadení a odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Jakékoliv informace k tomuto muži, jeho totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně policie.
 
por. Bc. Jana Rösslerová, 22. 3. 2015
Odkazy do noveho okna

Hledaný muž (1)

Hledaný muž (1) 

Detailní náhled

Hledaný muž (2)

Hledaný muž (2) 

Detailní náhled

Hledaný muž (3)

Hledaný muž (3) 

Detailní náhled

Hledaný muž (4)

Hledaný muž (4) 

Detailní náhled

Hledaný muž (5)

Hledaný muž (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem