Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení před klubem

Policisté pátrají po dosud neznámém útočníkovi, který fyzicky napadl muže. 

Policisté se od konce ledna zabývají případem ublížení na zdraví, které se stalo před druhou hodinou odpoledne na pražském Žižkově. Pětatřicetiletý muž byl s kamarádem v baru a na stole si nechal svůj mobilní telefon. Když si s ním povídal, všiml si, že kolem jejich stolu prošel muž se ženou a jeho telefon již na svém místě nebyl. Půjčil si proto mobil od svého kamaráda, aby si zavolal, jelikož ho měl spárovaný se svými chytrými hodinkami. Ty stále vyzváněly a v momentě, kdy dvojice opustila bar, tak přestaly. Z tohoto důvodu muž pojal podezření, že jeho telefon s největší pravděpodobností má již zmíněná dvojice. Vyběhl za nimi ven na ulici a řval na ně, aby mu ho vrátili.  V tomto momentě se poškozenému opět spárovaly jeho chytré hodinky s jeho telefonem a začaly vyzvánět. Okřiknutý muž k němu doběhl a fyzicky ho napadl několika údery pěstí a kopem. Poškozený po incidentu zůstal ležet na zemi a agresor i s ženou, která celý incident viděla, z místa odešli. Pětatřicetiletý poškozený byl po napadení ošetřen RZS.

Kriminalisté během vyšetřování tohoto případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět, jak podezřelý muž a jeho ženský doprovod, tak fyzické napadení.

Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Zároveň pátráme také po ženě, doprovodu podezřelého, aby se nám ozvala. Je pro nás důležitou svědkyní k vyřešení tohoto případu. Děkujeme.

Policisté celý případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a ublížení na zdraví, v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 23. 2. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem