Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepoučitelný…

Kriminalisté druhého policejního obvodu zadrželi muže, kterého následně obvinili z dvanácti trestných činů spáchaných na seniorech. Ve všech případech se jedná o krádeže. 

V únoru letošního roku zaznamenali pražští kriminalisté nárůst okradených seniorů v metropoli. Krádeže se stávaly především v domech, kde starší osoby bydlely. Prověřováním těchto událostí kriminalisté zjistili, že je má na svědomí jeden a ten samý muž. Scénář měl vždy stejný, vyhlédl si seniora, který šel z pošty nebo obchodu, nenápadně ho sledoval až do místa jeho bydliště. Vyčkal, až jeho „oběť“ otevře vstupní dveře do domu, proklouzl dovnitř a nic netušícího seniora okradl. Podezřelý nebyl v těchto krádežích žádným nováčkem a dokázal seniora připravit o peněženku i ve chvíli, kdy spolu tváří v tvář komunikovali. Peníze si nechal, vše ostatní vyhodil.

Na základě zjištěných skutečnosti kriminalisté vytipovali místo, kde by se čtyřiačtyřicetiletý muž mohl zdržovat, a tip to byl správný. Ve středu 10. května byl zadržen. Následně byl obviněn z dvanácti krádeží na seniorech, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Na svůj další osud teď čeká ve vazbě. Nutno podotknout, že za stejnou trestnou činnost byl již šestkrát ve výkonu trestu odnětí svobody, kde strávil celkem dvanáct let, z toho posledního byl propuštěn v červnu minulého roku.

Na případu dále spolupracovali také kriminalisté třetího policejního obvodu a kriminaisté krajského ředitelství.

https://youtu.be/3FT0WBpp99g

por. Mgr. Jan Rybanský - 29. červen 2023

vytisknout  e-mailem