Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odbor cizinecké policie

Cizinecká policie je vysoce specializovanou složkou Policie České republiky, která plní úkoly související s odhalováním nelegální migrace, uplatňováním represivních opatření vůči cizincům zdržujících se na území České republiky. 

znak CPOdbor cizinecké policie Praha je výkonným pracovištěm s územně vymezenou působností na teritoriu hl. m. Prahy. Podílí se zejména na plnění základních úkolů při pátrání, odhalování, objasňování a dokumentace trestné činnosti v oblastech boje proti nelegální migraci a přeshraničního protiprávního jednání a dále kontroly dodržování pobytového režimu a zajišťování eskortní činnosti. Rozhoduje o povolení vstupu, pobytu nebo vycestování z území České republiky, o odepření vstupu a správním vyhoštění cizinců. Zabezpečuje plnění závazků vyplývajících z mezinárodních smluv, kterými je Česká republika vázána. Spolupracuje se zahraničními subjekty včetně orgánů ochrany hranic sousedních států a spolupůsobí při udržování vnitřního pořádku a bezpečnosti a příslušnými orgány státní správy a samosprávy. Policisté zařazeni na odboru cizinecké policie jsou v přímém výkonu služby a pracují v 8hodinových, 12hodinových nebo 24hodinových směnách.

Pokud i tebe zajímá práce na tomto oddělení, přidej se k nám a staň se součástí našeho týmu! Více se dozvíš 👉https://www.policie.cz/clanek/policie-praha-nabor.aspx.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 14. 2. 2023


nábor foto.png

vytisknout  e-mailem