Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pěstírny marihuany

Pražští policisté odhalili během tohoto týdne tři pěstírny marihuany. 

Během tohoto týdne pražští policisté, konkrétně ze třetího a čtvrtého policejního obvodu, odhalili v různých částech metropole tři objekty, ve kterých docházelo k pěstování marihuany. Ve dvou z těchto případů s kriminalisty spolupracovali policisté ze zásahové jednotky, kteří provedli násilné vstupy do objektů a následně zadrželi dva podezřelé muže tzv. zahradníky. Jeden z nich se zadržení bránil, snažil se z rodinného domu utéci oknem a byl zadržen na zahradě domu. Oběma vietnamsky hovořícím mužům (32 a 42) kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými látkami a jedy, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Zároveň podali podnět na jejich vzetí do vazby, což soud akceptoval a budou stíháni vazebně.
 
Třetí pěstírnu policisté odhalili v pražských Čakovicích v jednom z objektů, kde sídlí několik podnikatelských subjektů. V této pěstírně policisté žádnou osobu nezadrželi a nyní případ vyšetřují a pátrají po pachateli, který zde marihuanu pěstoval.
 
V celkovém součtu policisté zajistili více jak tři tisíce rostlin marihuany v různém stádiu vývoje, které by měli v sušeném stavu a při prodeji koncovým uživatelům hodnotu 9 milionů korun. Objekty byly vybaveny technologickým zařízením určeným k pěstování konopí jako například závěsná svítidla s vysokotlakými sodíkovými výbojkami, vytápěním a ventilací, které policisté také zajistili.
 
por. Bc. Jan Daněk – 9. 8. 2013
Odkazy do noveho okna

IMG_0029

IMG_0029 

Detailní náhled

IMG_0032

IMG_0032 

Detailní náhled

IMG_0037

IMG_0037 

Detailní náhled

IMG_0040

IMG_0040 

Detailní náhled

IMG_0041

IMG_0041 

Detailní náhled

IMG_0082

IMG_0082 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem