Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Po krádeži zneužil platební kartu

Policisté z Místního oddělení Vršovice Obvodního ředitelství policie Praha III pátrají po neznámém pachateli, který okradl šestašedesátiletého muže o platební kartu a následně ji několikrát zneužil. 

K případu došlo v úterý dne 25. května 2010 krátce po desáté hodině dopoledne v Městské knihovně na ulici Korunní v Praze 10. Zde neznámý pachatel využil příležitosti a v nestřeženém okamžiku odcizil šestašedesátiletému muži z bundy, kterou měl odloženu na židli, peněženku s doklady, penězi a také platební kartou. Z té ještě téhož dne provedl celkem čtyři neoprávněné výběry peněžní hotovosti ze dvou bankomatů na Vinohradské ulici v Praze 3 v celkové výši 10 tisíc korun. Než poškozený stačil kartu zablokovat, stihl s ní pachatel následujícího dne ještě zaplatit v několika prodejnách na ulici Vinohradská, Korunní a Rumunská zboží v celkové hodnotě necelých 12 tisíc korun.
 
Policistům se podařilo získat záznam z kamery, která snímá okolí jednoho z bankomatů. Je zde zachycen muž, který vybírá peněžní hotovost na odcizenou platební kartu, tedy pravděpodobný pachatel. Jedná se o muže ve věku kolem 40 let, střední, přibližně 175 – 180 cm vysoké postavy, snědé pleti a černých vlasů. Hovoří česky. Případné poznatky k jeho totožnosti policisté přivítají na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 30.9.2010
 
Odkazy do noveho okna

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem